GASTRO     01.10.2022.

SVETSKI DAN KAFE! OMILJENI NAPITAK ODREĐUJE VAŠ KARAKTER: Da li ste nežna duša ili jaka kao stena

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan kafe, najpopularnijeg napitka, bez kojeg većina nas ne može da zamisli početak dana. Mnogi ne bi mogli da zamisle dan bez svoje šoljice kafe, pa tako ni redakcija JollyWoman magazina.

Na ovaj dan se takođe odaje priznanje ljudima širom sveta – plantažerima, farmerima, vlasnicima kafića, i mnogim drugima – koji vredno učestvuju u spremanju napitka kog svi volimo. Postoji više načina pripremanja kafe, a među najpoznatijim su turska kafa, espresso, kapućino.. Biljke kafe se uzgajaju u 70 zemalja sveta, prvenstveno u ekvatorijalnim regionima Amerike, Azije, Indije i Afrike.

A da li znaš da kafa koju piješ može da otkrije tvoj karakter? Osoba koja pije jaku kafu i te kako se razlikuje od one koja praktikuje ispijanje kafe bez kofeina. 

Studija, koju je sproveo psiholog Ramani Durvasula na 1.000 osoba, pokazala je da postoje razlike u tipu ljudi koje piju određenu vrstu kafe.

Oni koji piju ekstra penušavu kafu poput kapućina su opsesivne osobe koje vole da kontrolišu, dok oni koji vole kafe late vole da udovoljavaju drugima i ponekada su neurotični.

Istraživanje je ispitalo brojne tipove i atribute ličnosti, poput strpljenja, perfekcionizma, energičnosti, osetljivosti, hrabrosti.

Oni koji vole crnu kafu su individualci i stoje čvrsto na svojim nogama. Oni vole jednostavne stvari, mogu biti ćudljivi i tihi. Ljubitelji instant kafe su oni koji uvek odlažu obaveze i pomalo su lenji, dok su oni koji piju slatku, ledenu kafu i mešavine hrabri ljudi.

Pišite nam u komentarima kakvu kafu vi pijete.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ