PUTOVANJA     05.07.2022.

Ukoliko planirate putovanja, ove aplikacije treba da se nađu na vašoj listi!

Zamislite koliko je ranije bilo komplikovano putovati, kada je jedino sredstvo za snalaženje u novom gradu bila karta, a smeštaj ste rezervisali bez i da znate kako zapravo izgleda. Ipak, razvoj tehnologije nam donosti mnoge prednosti, u nastavku sa vama delimo aplikacije koje treba da se nađu na vašem telefonu ukoliko planirate putovanje.

Smeštaj

Hotel Tonight
Ova aplikacija pronalazi last-minute ponude za hotele koji su u vašoj blizini.

Airbnb
Airbnb je uz Booking najpopularnija aplikacija za smeštaj. Ono što je olakšavajuće kod Airbnb-a je mogućnost pronalaska malo povoljnijeg smeštaja.

Aviokarte

Hooper

Hooper vas doslovno savetuje o pravom “tajmingu” za kupovinu aviokarte te ako utvrdi da trenutno nije pravo vreme, možete postaviti “praćenje” cena. U tom slučaju dobijete naknadno obaveštenje o pravom trenutku za kupovinu karte.

Skyscanner

Posebna opcija koju Skyscanner ima je “everywhere” koja je idealna kada nemate definisanu destinaciju.

Pakovanje

PackPoint

Pakovanje za mnoge predstavlja najomraženiji deo kod putovanja. Zato je aplikacija PackPoint idealna. Jednostavno unesete podatke o trajanju putovanja i vremenskoj prognozi i dobićete preporuke za sve što vam je potrebno.

Unsplash

Prevoz

Moovit

Aplikacija Mooveit je idealna pomoć za snalaženje u novom gradu. Samo unesete svoje odredište i od nje dobijete detaljne upute. Ono što je jako važno, aplikacija ima offline karte pa je možete uvek koristiti.

Uber

Svi smo do sada čuli za Uber, makar u filmovima. U pitanju je svetski poznata aplikacija koja predstavlja povoljniji način prevoza u odnosu na taksi.

Svoju vožnju možete platiti unutar aplikacije, ali i pratiti vozilo koje ste naručili.

Novac

Trail Wallet

Putnici širom sveta koriste aplikaciju Trail wallet, ona vam omogućava da unesete željeni dnevni budžet, pa da unosite sve što trošite tokom dana i tako u svakom trenutku budete svesni preostalog budžeta.

WiFi

WiFi map

Jedna od najkorisnijih aplikacija koja nudi prikaz najbližih besplatnih hotspotova.

Hrana

The Fork

The Fork je jedna od omiljenih aplikacija koja vam omogućava pregled restorana po kategorijama, kao i mogućnost rezervacije stolova. Strava je i to što ima mogućnost nagrađivanja, pa možete sakupljati bodove i ostvarivati popuste.

Like Local

Svima nam je dobro poznato da su najbolja ona mesta na koja izlaze lokalci, međutim turisti to ne znaju, ali sa pojavom Lile Local aplikacije možete pitati njih za preporuku restorana.

Nadamo se da će vam ove aplikacije barem malo olakšati putovanja.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ