TELO     08.06.2016.

Yves Rocher: Monoi de Tahiti suvo ulje

Beauty svet i blogosfera opčinjeni su (i opsednuti) blagodetima suvih ulja. Veliki broj proizvođača nudi suvo ulje sa oznakom brenda obećavajući neverovatne blagodeti po kožu tela (a kod nekih i lica i kose). Suva ulja idealno hidriraju kožu, ne ostavljaju neprijatan trag masti na koži i što s emeni posebno dopada – božanstveno mirišu. Koristila sma par suvih ulja različitih drogerijskih i high end brendova i mogu reći da je svako od njih imalo savršen miris koji se jako dugo zadržavao na koži. Mana nekih od suvih ulja koje obožavam je jako isoka cena za naše uslove, tako da ću danas pisati o suvom ulju koje je cenovno pristupačno, količinski dovoljno za celu letnju sezonu (pa i duže), idealno kao nega tela i kose i koje ima jedan od najlepših mirisa koje sam skorije osetila.

Yves Rocher Monoi de Tahiti suvo ulje namenjeno je nezi tela i kose. Proizvod ima karakterističan miris – floralni, koketni i buntovan. Idealan miris za predstojeću letnju sezonu. Dolazi u plastičnom pakovanju od čak 125 ml što je velika količina, ako upoređujem sa suvim uljima drugih brendova. Proizvod se dozira putem raspršivača braon boje preko kojeg se nalazi zaštitni čep. Pumpuca/raspršivač omogućava precizno nanošenje proizvoda, mada ja nekako imam utisak da previše proizvoda ostane „zarobljeno“ u mehanizmu pumpice – u beloj cevčici. Tekstura suvog ulja je zaista senzualna. Proizvod se jako brzo upija u kožu i sve što za sobom ostavi jeste raskoš kvalitetne hidratacije, mekana koža i zavodljiv miris. Na koži ostavlja suptilan sjaj.

13414094_10207764590730764_549899113_n

Što se primene Monoi de Tahiti suvog ulja na kosi tiče, tu zaista imam samo reči hvale. Ulje nanesem na kosu pola sata pre pranja i uvek se odušeim izgledom kose nakon kompletnog pranja i feniranja/sušenja. Može se nanositi i na krajeve kose, što bi trebalo da doprinese nezi, sprečavanju „pucanja“ krajeva i porpavljanju učinjene štete, ali o tome ne mogu da sudim jer mi je (da kucnem u drvo) kosa trenutno u odličnom stanju. Proizvod ne sadrži parabene – meni ova konstatacija apsolutno ništa ne znači jer odsustvo parabena više nije komparativna prednost brendova već imperativ. Drugo, parabeni nisu jedini ozloglašeni sastojci kozmetičkih proizvoda. Lista je nažalost duga, ali se o parabenima najčešće priča i piše.

Yves Rocher Monoi de Tahiti suvo ulje sadrži čak 98% prirodnih sastojaka. Cena proizvoda je oko 1300 dinara, dostupan je u Beogradu, ali će uskoro moći da se poruči putem Yves Rocher web prodavnice.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ