Praznični Bazar     30.12.2023.

Kada se iz ljubavi stvori posao, tada nastaje magija – Arijam Art Decor, Marija Mladenović

Iako je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka i završila master na Ekonomskom fakultetuMarija Mladenović danas radi nešto potpuno drugačije i radi ono što najviše voli. Danas je žena preduzetnica! Sve je počelo tako što je želela da pobegne iz kompanije u kojoj je radila i da sama upravlja svojim vremenom. Oduvek je volela sve što je vintidž, antikvarnice i “haute couture” vez, a sebe pronalazila u umetnosti i kreativnosti. Iako su joj drugi govorili da to što radi nije pravi posao, ono što Marija Mladenović danas radi jeste pravi posao, i to posao u kom uživa! 

Spoj tradicionalnog i modernog 

Marija se trudi da očuva tradicionalni vez kao naše kulturno nasleđe, ali kroz moderne motive, u kombinaciji sa 3D cvetovima ili akrilnim bojama.  

Sve radi na tradicionalnom ramu za vez – đerđefu. Rad ostaje na njemu, i potpuno neobično izgleda, jer nije klasični  ram za slike. Svaki rad je unikatan i napravljen sa puno pažnje.  Zanat je učila od bake i pomoću interneta. 

“Volim da kažem da slikam koncem i iglom. Umetničkim vezom počela sam da se bavim prošle godine, neplanirano. Kroz rad su se stvarale ideje, projekti, tako da trenutno u ponudi imam: vezene slike po želji ili već gotove radove, beretke sa vezenim motivima, ukrašavanje odeće i set za vez”, ističe Marija. 

Ekološka osvešćenost 

Pobornik je apcikliranja odeće kako bi skrenula pažnju na ekologiju kao nužnost. Kako ne bi bespotrebno stvarala otpad, sav materijal koji ostaje koristi za pravljenje mašnigumica šnalica za kosu ili jastučića za skidanje šminke. Koristi samo pamuk, kvalitetne materijale i pakovanje je potpuno ekološko. 

Ceo proces izrade počinje kada od klijenta dobije ideju ili smernice. Onda nacrta dva rešenja i, nakon odabira šablona i  boja, kreće sa radom. Potrebno je najmanje dva dana za jedan rad, a nekad i mesec dana. Radi se polako i nije moguće da se veze više od 3, 4 sata intenzivno. Za sada su najtraženiji portreti i “line art”.  

¨Slikanje koncem i iglom. Dekoracija za dom koja neguje jedinstvenost i neobičan dizajn, čuva prirodu i nasleđe naših baka. Poručite vezeni motiv, portret po želji ili potražite gotov ručni rad¨ – brend Arijam Art Decor. 

Marijine radove možete nabaviti poručivanjem sa njenog instagram profila ili putem online shopa na platformama:  Etsy Shop/Komuna market/ Zanateria. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ