SAVETI     04.09.2020.

Intervju za posao: Kako se pripremiti?

Odlazak na intervju za posao, posebno prvi put, može biti veliki stres za svakoga. Tada treba da se predstavite u najboljem mogućem svetlu kako bi određeni poslodavac izabrao baš vas među velikim brojem kandidata. Kako bi vaš intervju za posao prošao najbolje moguće, neophodne su dve stvari: dobar CV i temeljna priprema za intervju!

Dobar CV je osnova svega

Pre svega morate imati dobar CV. U njemu nemojte navoditi stvari koje nisu tačne, već samo ono što je istina. Nemojte lagati o znanjima i veštinama koje ne posedujete, jer se to lako da proveriti već na prvom razgovoru. 

Vizuelna prezentacija

Iako možda nije presudno, veoma je važno i vizuelno predstavljanje. Obucite se u skladu sa prilikom, a isto važi i za šminku i frizuru. Neka sve bude elegantno, svedeno i usklađeno. Vodite računa o tome da pričate polako, prikrijte tremu i trudite se da delujete što više samouvereno sigurno u sebe.

Društvene mreže su takođe važne. Ukoliko se prijavljujete za ozbiljan posao u ozbiljnoj kompaniji, ne bi trebalo da na svom profilu imate neprimerene fotografije ili statuse, jer sve više kompanija obraća pažnju na to.

Detaljno istraživanje radnog mesta

Pre intervjua dobro se raspitajte o radnom mestu na koje se prijavljujete. Istražite sve o kompanijizaposlenimaprethodnim poslovima i bilo čemu što može imati veze sa vašim potencijalnim budućim poslom. Poslodavac će biti zadovoljan ako vidi da pratite rad kompanije.

Pripremite odgovore i pitanja

Ako unapred pretpostavljate koja pitanja vam mogu biti postavljena, razmislite kako biste na njih mogli da odgovorite. Budite iskreni i precizni, bez suvišne priče.

Takođe, mnogi poslodavci na kraju intervjua mogu da traže od vas da postavite neko pitanje, pa isto možete unapred smisliti.

Na sledećem linku pogledajte kako da odgovorite na najčešća pitanja na intervjuu za posao: https://www.bizlife.rs/najbolji-odgovori-na-8-najcescih-pitanja-na-intervjuu-za-posao/

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ