DIJETA     07.11.2022.

JESENJA DIJETA JE TRENUTNO NAJVEĆI HIT: Uz ovaj plan ishrane dovešćete liniju do savršenstva za samo mesec dana

Sa prvim danima jeseni kreće jača hrana i obilniji obroci, a to uvek rezultira viškom kilograma. Izbegnite grešku koju većina pravi godinama i ove zime liniju dovedite do savršenstva, umesto da nabacite koji kilogram. Ovo je način ishrane koji je pre svega zdrav, a može i da bude pravi saveznik pri mršavljenju.

Ova dijeta ne zahteva veliko odricanje, ishrana je raznovrsna, a ovo su pravila kojih se treba pridržavati:

Doručak

Za doručak pojedite gajganu, ovsenu kašu ili sendvič od integrlnog hleba i pilećih prsa. Šta god da izaberete dodajte i neku salatu. Nakon toga možete popiti i smuti po izboru.

Važno je da izbegavate peciva sa belim brašnom, kao i slatke napitke poput čokoladnog mleka ili šejkova od čokolade.

Ručak

Što se tiče ručka, možete da pravite razne obroke koji su spoj sezonskog povrća i mesa. Savetuje se da bar tri puta nedeljno jedete ribu, a ostala četiri dana možete da jedete piletinu, junetinu i samo jedan dan svinjsko meso.

Kada dođe jesen, stiže nam i ukusni plavi patlidžan koji možete redovno da koristite. On u sebi sadrži mnogo kalijuma, a kalijum nam je potreban da se voda u telu ne bi zadržavala.

Takođe, nutricionisti savetuju da redovno jedete šargarepu i kiseli kupus. Kiseli kupus možete često da jedete, jer on ima jako malo kalorija, a mnogo vitamina u sebi. Kiseli kupus možete da jedete i između obroka, kada ogladnite. Zahvaljujući njemu, imaćete više energije i ojačaćete imunitet.

Večera

Možete da pravite belo meso na mnogo načina, možete da jedete tunjevinu ili neko drugo meso i da tome dodate sezonsku salatu, spanać, kelj ili karfiol.

Izbegavajte pice, paste, lisnato testo, sendviče.

Užina

U toku dana je poželjno imati 2 užine i bilo bi dobro da to bude neko sezonsko voće.

Izvor Stil.kurir

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ