RASKID     17.11.2020.

Muška i ženska prevara: ima li razlike?

Prevara, ma kakva god bila, je užasna, ali nažalost ne tako retka pojava. Postoji mnogo istraživanja na ovu temu i prema tim istraživanjima razloga za prevaru ima mnogo. Nije da sve uvek može da se opravda. Od banalnih i glupih razloga, do nekih ozbiljnijih. Kad se prevara pomene nameću se brojna pitanja. Šta je prevara? Ko češće vara – muškarci ili žene? Šta je najčešći razlog? U kom životnom dobu se najviše vara? Da li je istina da, ako neko nekog jednom prevari, sigurno će to uraditi ponovo? I ono pitanje o kom danas razgovaramo – postoji li razlika između muške i ženske prevare? 

Milion različitih razloga 

Muškarci varaju kada ne mogu da odole, kada su željni zabave i avanture, kada nisu zadovoljni svojom vezom, kada žele da zadovolje svoje potrebe i dokaže da je poželjan. Ali muškarac retko vara jer je zaljubljen. I najčešće ne želi da ostavi svoju ženu, odnosno nije spreman na to. Ako se desi prevara muškarcu to može da baš ništa ne znači i da već sutra zaboravi. Jednostavno ne uključuju emocije.  

Žene varaju jer su se zaljubile u drugog. Žene su emotivnije. Retko kada mogu da razdvoje osećanja od seksa. Uglavnom varaju jer su željne ljubavi i pažnje koju ne dobijaju od svog partnera. Drugi najčešći razlog je to što će prevara sigurno dovesti do raskida veze u kojoj nisu srećne. Žena tada  dopušta da bude otkrivena i okrivljena, te dolazi do raskida.  

Ne postoji opravdanje 

Prevara je znak problema u vezi, i to onih koji se potiskuju i ne rešavaju. Dve zrele, odrasle, samosvesne osobe svaki problem mogu rešiti razgovorom. Kakva god da je situacija u pitanju ne postoji stvar koja se ne može rešiti. Ako vam sa nekim ne ide, raskinite. Ako vas je neko izneverio, nem potrebe da se svetite. Jednostavno završite svoju priču i nastavite dalje sami. Prevara ničemu ne vodi. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ