SEKS     19.11.2022.

ŽENE PRIZNALE: Postoji idealna veličina, a u vezi je ‘ok’ i manji

Polemike oko toga koja veličina muškog ponosa najviše odgovara ženama nikada ne prestaju. Baš zato su naučnici odlučili da reše večitu dilemu: Koja je idealna veličina penisa? 

Naučnici sa Univerziteta u Meksiku i Univerziteta u Kaliforniji tvrde da imaju odgovor na ovo pitanje, a ono otkriva kako žene nisu ni približno tako zahtevne kako muškarci često misle.

U istraživanju je učestvovalo 75 žena od 18 do 65 godina koje su u heteroseksualnim vezama i imaju stalne seksualne odnose. 

U seksu za jednu noć 16 i iznad je najbolje

Svakoj od njih prikazano je 33 ‘modela’ muškog polnog organa u veličinama od 10 do 21.5 cm i bilo im je postavljeno pitanje – koja veličina penisa im je najprimamljivija za dugoročnu vezu, a koja za avanturu za jednu noć. 

Došli su do saznanja da je veličina u rasponu od 12 do 16 cm najpoželjnija kada je duga veza u pitanju, a kada je reč o avanturama za jednu noć, žene tada preferiraju malo veću brojku i tada kažu da je veličina od 16 do 17 cm najpoželjnija (u erekciji). Savršena debljina je negde između tri i pet centimetara. 

Dužina penisa manja od 11,43 i veća od 27,4 centimetara okarakterizovana je kao “nezadovoljavajuća”. 

Prosek je 13,2

Britanski naučnici potvrdili su da se “normalnim” smatra penis koji u erekciji ima 13,2 centimetra. Prosečna dužina opuštenog penisa je 9,16 centimetra, a opušteni, ali nategnuti polni ud ima 13,24 centimetra, piše Daily Mail. Obim prosečnog muškog alata u erekciji iznosi 11,6 centimetara, a u opuštenom stanju 9,3 centimetra, potvrdila je analiza 17 studija provedenih na 15.521 muškarcu.  

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ