TELO     09.01.2020.

Na koji način se neguje voditeljka Tijana Savić? Otkrijte šta je presudno za lepotu svake žene! (EDITORIJAL i INTERVJU)

Prelepa Tijana Savić, vodteljka emisije “Na prvom mestu”, je neko ko ima posebnu energiju i smatra da je presudno za žensku lepotu ono što svaka od nas nosi u sebi. Da li se i vi slažete sa tim?

TIjana Savić ogledalo

Sa Tijanom smo porazgovarali o njenoj nezi lica, tela, kose, noktiju, kozmetičkim tretmanima, ishrani, fizičkim aktivnostima, a kakva je njena beauty rutina – pročitajte u nastavku!

1. Šta vam je najbitnije kada je nega lica u pitanju?

– Sapun (hahaha). Bez tonika, krema, maski i ostalih preparata mogu da izdržim bez problema, ali mi je nezamislivo da se ne umijem sapunom. Šalu na stranu, koristim noćnu i dnevnu kremu, ali nisam opterećena “mackanjem”.

2. Kada je šminka u pitanju, koji ti je omiljeni proizvod? A od preparata za negu tela?

– Moj “must have” je puder i maskara. Ima nekoliko proizvođača koje menjam u zavisnosti od doba dana, godine i trenutnog stanja kože lica. Što se tiče tela, najviše volim da nanesem Bio Oil ulje.

Tijana Savić sminkanje

3. Nezamenljiv kozmetički tretman?

– Meni je samo mlečna čokolada nezamenljiva (hahahah). Iskreno, nemam pojma. Ja odem kod dr Jelene Glavinić (koja će me ubiti, jer sam neredovna) i ona odredi šta treba da se radi. Znam da volim neku narandzastu masku koja super miriše (hahahah).

4. Koliko vodiš računa o ishrani i čega ti je najteže da se odrekneš?

– Trudim se da imam zdravu i raznovrsnu ishranu. Zavisi od obaveza i generalno tempa života, koji je veći deo godine brz, pa mi se dešava da pojedem i “junk food”, ali vodim računa da se ne zanesem. Slatkiši su nešto čega nikako ne mogu da se odreknem i to mi je zapravo najveći problem, da ne kažem muka.

5. S obzirom da imaš plavu kosu, koja je zahtevna za održavanje, na koji način uspevaš da je održiš zdravom i negovanom?

– I tu ima jedna osoba koja se često “ljuti” na mene (hahaha). Moja Anja, kod koje idem 10 godina, je zadužena za tu borbu. Stalno mi stavlja neka pakovanja (koja me tera da koristim i kod kuće, što ja neretko preskačem), odlaže izvlačenje pramenova koliko god može i znam da koristi neke farbe koje ne oštećuju kosu. Naravno da ne znam kako se zovu (hahaha). Spas je i to što imam gustu i jaku kosu, koja se uspešno odupire svim tretiranjima kojima je izložena.

Tijana Savić

6. Da li redovno treniraš, koja ti je fizička aktivnost najomiljenija?

– Moram priznati da nisam baš redovna što se tiče treninga, ali sam stalno u pokretu. Ja i kad sam kod kuće, više sam na nogama, nego što sedim. Ležim samo kad spavam, ne drži me mesto. Volim “konkretne” fizičke aktivnosti, tj. mogu da skijam satima, dok ne promrznem, mogu da vozim bicikl, rolere, da ronim, ali šetanje od sprave do sprave u teretani me užasava, zato i nisam redovna (hahaha).

7. Da li si ljubitelj nadograđenih noktiju ili, ipak, glasaš za prirodne?

– Volim kratke i uredne nokte. Ja koristim gel lak, jer jedino to može da mi traje. I dalje mi je potpuna enigma kako žene funkcionišu sa onim dugim noktima, bilo prirodnim ili veštačkim.

8. Kakav je tvoj stav o plastičnim operacijama, kao i intervencijama hijaluronom, botoksom itd.?

– Imamo toliko primera žena koje su se unakazile, ali ima i onih koje su to umereno i smisleno uradile i na taj način se prolepšale. Ako neko ima deformitet, nedostatak, višak, nemam ništa protiv da to koriguje, ali samo dok ide u službu lepote, a ne pretvaranja u karikaturu.

Tijana Savić

9. Šta misliš da je presudno za lepotu jedne žene?

– Unutrašnji osećaj! Za mene lepota ne podrazumeva proporcije koje je propisao Vogue, Fashion TV ili neka treća vrsta mašinerije za pravljenje profita. Ako je žena harizmatična, srećna, zadovoljna, sigurna u sebe, ona zrači tim osećajima i melem je za dušu i oči. Fizički izgled je podložan ogromnim transformacijama, i može biti perfektan, ali bez “tog unutrašnjeg” sve pada u vodu.

10. Tvoj beauty savet za naše dame?

– Ugađajte više sebi. Vreme leti i stalno nam je nešto/neko drugi preči. Da li će to biti kozmetički tretman, masaža, da li ćete staviti 2 krastavca na oči i leći pola sata u miru, napraviti neku masku za lice sa sastojcima iz kuhinje, šta god vam prija… Poenta je da se posle toga osećate bolje i možda od toga nećete zablistati momentalno, ali ćete hraniti “ono unutrašnje” o čemu sam gore govorila, a to zadovoljstvo će se sigurno videti.

Foto Ivan Kulezić: https://www.instagram.com/ivan_kulezic_photography/

Šminka Danijela Zarić: https://www.instagram.com/makeup_danijelazaric/

Garderoba:

Dizajnerka Jovana Tosić: https://www.instagram.com/jois_byjovanatosic/

Butik Kuk i Struk“: https://www.instagram.com/kukistruk/

Salon nameštaja MERMETA: https://www.instagram.com/mermeta.rs/

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ