VESTI     17.07.2022.

Nostalgija detinjstva- sve što nas je činilo srećnim

Kada nas uhvati nostalgija detinjstva ne znamo da li smo pre srećni ili tužni. Jedno je sigurno, teško joj odolevamo. Shvatimo kako smo uživali u sitnicama, dok nas tehnologija nije remetila u dečijim igricama. Za iskrenu radnost bilo je dovoljno malo. Možda ne možemo izgledati kao deca opet, ali se tako možemo osećati.

,, Hoćes da se menjamo?“

Hajde da budemo iskreni, skoro svako dete imalo je albume za sličice. Aktuelni su i sada, ali u vremenu kada možda niste imali dovoljno novca da kupite više kesica sličica odjednom, deluje kao da su se više cenile. Ova zanimacija bila je podjednako draga i dečacima i devojčicama. Ipak, devojčice su dominirale u skupljanju salveta. Šarenilo salveta i njihovo pažljivo slaganje u određene kutije zaokupljalo je pažnju devojčica. Ona koja je imala najlepše i najviše salveta uvek se osećala posebno.

Sreću određuje stanje našeg duha, a ne događaji. – Dalaj Lama 

Posteri

Muzičari, glumci, sportisti ukrašavali su vrata spavaće sobe, a kome roditelji nisu bili mnogo strogi, možda i zidove. Svi ti idoli podsećali su nas na ono što želimo da postanemo ili prosto da nam ulepšaju dan.

Društvene igre i dalje okupljaju porodice. Uzrok su smeha, nesigurnosti u pobedu, uzbuđenja, ali nekada i ljutnje. Čoveče ne ljuti se jedna je od najpoznatijih i najstarijih igara koje su još uvek aktuelne. Predlažemo vam da nekada pomerite telefon u stranu i odigrate jednu partiju sa porodicom. Garantujemo vam mnogo smeha!

Mnogi su sakupljali klikere, igračkice iz slatkiša ili nekih drugih grickalica, omotače, bedževe… Sve to bilo je dovoljno za sreću. Danas, zahvajujući tehnologiji možete da slušate sve one pesme koje vas vraćaju u mladost, prava nostalgija detinjstva. Zato to i iskoristite! 

Sa druge strane, sve navedeno baš sutra može biti zanimacija vašem detetu. Možda nije ,,u modi” kao tablet, igrice sa drugarima putem kompjutera, ali ništa ne može zameniti karte, vijače, obruč, i iskren dečiji osmeh.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ