LIFESTYLE     31.10.2020.

ORGANIZACIJA: Pogledajte naše savete za mesečnu postavku planera!

Organizacija je izuzetno važna za sve ljude koji žele da u toku jednog dana postignu sve što planiraju. Svi na raspolaganju imamo isto vremena, svi imamo 24 sata u toku jednog dana. Razlika je samo u tome kako tim vremenom raspolažemo i kako se organizujemo. Mnogi od nas ne mogu funkcionisati bez planera, jer je uz njih organizacija mnogo lakša. Zato pogledajte naše savete za mesečnu postavku planera

Pregledne tabele 

Tabele su sjajne za organizaciju. Ako u svom planeru nemate deo sa mesečnim pregledom, možete ga sami napraviti. Nacrtajte tabelu gde će svako polje predstavljati jedan dan u mesecu. Na taj način ćete imati pregledno prikazane sve važne obaveze tokom tog meseca. 

Prioriteti 

Najvažnija stvar je da odredite svoje prioritete za ceo mesec. Popišite obaveze koje planirate za taj mesec i izdvojte stvari koje su vam najvažnije. Nekada ne možete sve mnogo unapred isplanirati, ali možete napraviti okviran plan. 

Fiksne obaveze 

U tabeli mesečnog pregleda upišite sve one obaveze koje su fiksnePosebnom bojom obeležite takve obaveze, poput dana kada imate određeni sastanak, proslavu, rođendane i slično. Sve ono što unapred znate kada je, a na ovaj način ih sigurno nećete zaboraviti. 

Ne zaboravite da na spisak dodate i obaveze poput pregleda i kontrola kod lekara, obaveza u banci i drugim sličnim institucijama i slične obaveze koje ne smete da zaboravite. 

Ostavite prostora za izmene 

Koliko god je sjajno organizovati sve svoje obaveze do najsitnijih detalja, morate ipak biti i fleksibilni. Bitno je da ostavite uvek malo prostora za izmene planova. Nemojte se baš uvek striktno držati plana, već dozvolite sebi da nekada malo od istog odstupite. 

Nedeljni plan 

Sjajna stvar je da napravite i nedeljni plan, jer je to ipak manji vremenski period i možete ga preciznije organizovati. Takođe je i u okviru nedeljnog plana važno izdvojiti prioritete, fiksne obaveze, ali i one koje nisu toliko važne, ali bi ih svakako trebalo završiti. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ