JollyWoman blog     07.12.2022.

SEZONA KADA VIRUSI CARUJU! Ovo je naš PRIRODNI ANTIBIOTIK-Propolis jača imunitet i čuva zdravlje

Napolju već odavno caruju niske temprerature, zimsko vreme se ustalilo, što znači da sezona prehlada i virusa počinje! Najpodložniji napadu bakterija i virusa su upravo oni najmlađi, naročito tokom boravka u vrtićima i predškolskim ustanovama. Dovoljan je kontakt sa zaraženim detetom, kao i nedovoljna higijena ruku da bi se dete prehladilo. Hladan vazduh napolju takođe dodatno pogoduje razvoju prehlada i virusa.

Od kako je Viktor krenuo u vrtić koristili smo brojne suplemente za jačanje imuniteta, slušali brojne savete za zaštitu od virusa i bakterija, ali kroz brojna iskustva mi smo pronašli ono što nam je bilo jedini spas, a to su stvari na bazi propolisa.

Propolis kao prirodan proizvod sadrži veliki broj vitamina, minerala i oligoelemenata.

Prema nekim istraživanjima, sadrži preko tri stotine aktivnih lekovitih materija od čega su 22 vitamina i sedam minerala.

Propolis za imunitet možete naći u raznim oblicima i proizvodima. Propolisni ekstrakt, tinktura propolisa, kapsule, tablete, prašak, propolisni sprej, mast i krema propolisa su obično dostupni u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane i apotekama.

Njegova prednost je u tome što kao prirodni antibiotik nije škodljiv za ljudski organizam, a smatra se mikroorganizmi ne mogu stvoriti otpornost na njega.

Dosta se koristi u lečenju bolesti ušiju, usne duplje i respiratornih oboljenja, kao i kod kožnih problema (ekcemi, akne na licu, psorijaza, gljivične infekcije, dermatitis), dijareja, upala grla, hemoroidi, upala mokraćnih kanala, gastritisa i dr.

Koristite blagotvorna svojstva propolisa

Deca su često razdražljiva tokom perioda prehlade, što ponekada otežava saradnju sa roditeljima. Ponekad odbijaju da uzimaju lekove, kao što su na primer, kapsule, tablete, pastile za bolno grlo ili kapi za nos.

Naša preporuka potpuno prirodnog preparat u borbi sa bakterijama i virusima je Propomucil sa medom za decu.

Naravno, kada se desi da dete ipak dođe sa nekim simptomima iz vrtića, a to je najčešće zapušen ili nosić pun sekreta onda je naš izbor PropoMucil® sprej za nos koji pomaže da se brzo i snažno razredi sekret u nosu, smanji zapušenost i upala u nosu, pruži olakšanje od pritiska u sinusima i nosu, uklone bakterije, virusi i gljivice iz nosa. Naglasila bih samo da sve koristite u dogovoru sa svojim doktorom ili farmaceutom, a da su ove kapi prirodne i ne izazivaju zavisnost. Takođe preporuka je da ih ne koriste deca mlađa od 3 godine.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ