JollyWoman blog     19.09.2023.

ZARADI, ŠTEDI, INVESTIRAJ! Pronašla sam način kako da razviješ i OSNAŽIŠ posao, povećaš zaradu

Samo ekonomski samostalna žena može biti ravnopravna u porodici i društvu. Ekonomski samostalna žena mora konstantno da se razvija I raste, I tako sebi dodatno osigura ekonomsku nezavisnost.

Tokom godina, određena zanimanja i radne pozicije traže od nas da unapredimo svoje znanje jer, naprimer, znanje i veštine koje trenutno koristimo možda više nisu aktuelne pa s njima ne možemo ostvariti napredak u karijeri.

Kako biste mogli ostvariti profesionalni rast i razvoj i biti ukorak s novitetima u vašoj industriji, potrebno je redovno pratiti novosti, ali i pravovremeno se edukovati.

Ako želite pronaći bolji posao ili napredovati u karijeri pripremila sam vam vodič korak po korak kako to učiniti što lakše i jednostavnije.

Jasno definišite ciljeve

Za početak postavite jasne ciljeve oko toga šta biste tačno želeli raditi. Želite li da promenite industriju rada ili napredovati na sadašnjem radnom mestu? Postavite tri cilja koja biste trebali postići ako želite ostvariti svoje želje. Zapitajte se čime se želite baviti u budućnosti i šta biste trebali ostvariti ili naučiti.

Istražite ponudu na tržištu rada

Nema smisla uložiti vreme u učenje i sticanje novih veština ako zanimanje u završnici nije traženo. Kako biste bili sigurni da se edukujete u pravom smeru, pogledajte koji su poslovi traženi na portalima za traženje poslova. Možda ćete otkriti da vaše zanimanje nije traženo, ali putem otkrijete neke nove ideje i usmerite interese u sasvim drukčijem području.

Pokušajte pronaći dobre edukacije

Kada ste istražili šta bi vam od novih znanja i veština bilo potrebno, pokušajte realno proceniti čime raspolažete. Koji god put odabrali verovatno će vam se dogoditi da neku veštinu ili tehniku nećete imati ili određeni alat neće znati koristiti.

Kako bi podržali žene na poslovnom području s ciljem da unaprede znanje i edukuju se, pa time postanu rodno ravnopravnije na tržištu rada, BusinessAcademy svakodnevno nudi brojne korisne programe, ali i poklon popuste.

Ulaganje u svoje znanje može vam pomoći da spremno koračate ka promenama na bolje. Dodatnim edukacijama, bićete spremniji za tržište rada, a ujedno i puni samopouzdanja. Važno je zapamtiti – što je šire vaše znanje, to će vam se više prilika otvoriti.

Uložite u sebe učenjem novih znanja i veština i očekujte pozitivne promene na poslovnom, ali i privatnom putu.

Posetite Biznis akademiju

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ