JollyWoman blog     23.03.2024.

Tajna BRZOG oporavka nakon POROĐAJA – Volela bih da sam ovo znala u PRVOJ trudnoći (Najiskrenija preporuka)

Ko prati moj blog i magazin od početka, tačnije nakon moje prve trudnoće i porođaja, zna da nisam imala lepe reči ni utiscima tokom porođaja, ali ni nakon istog. Od situacija u porodilištu, pa naravno oporavak od istog tekli su veoma teško i bolno.

Ogroman rez od epiziotomije, hemoroidi i brojni drugi problemi u meni su uneli strah i tokom druge trudnoće. Samo sam mislila kako ću se oporaviti, a kući me ovaj put čeka još jedno dete.

Od poznanice sam tada čula za magičnu penu koja hladi i umiruje predeo međice nakon porođaja. Bez obzira da li ste imali epiziotomiju, veoma jednostavno i brzo sve dovodi u red. U pitanju je Frida mom pena koja se jedino (za sada) može kupiti u Dexy co parku.

Kada sam otišla da je kupim i ponesem u porodilište mom iznenađenju nije bilo kraja. Naime, na polici je stajalo još pregršt stvari koje ovaj brend ima a služe upravo oporavku nakon porođaja. Zbog straha, uzela sam sve, a vama zaista otkrivam istinito i ogromno oduševljenje istim.

Polazim od pene koju je dovoljno samo ispumpati malu količinu pene direktno na uložak ili na ruku, a zatim nežno nanesite na područje međice. Ne morate da ispirate, a osetite hlađenje i olakšanje u tom predelu. Ja sam i ovaj put imala epiziotomiju, doduše znatno manji rez, ali mi je ova pena bila spas najveći. U prvoj trudnoći sam koristila i jedino mi je pomoglo Terezino ulje, koje je preskupo, a ima ga jako malo. Ova pena je savršena i da umiri hemoroide, koje znate i same retko koja trudnica nakon porođaja ne dobije. Inače sama pena u sebi ima ekstrakte kamilice i odabrane sastojke za brže zarastenje i umirujući efekat.

Takođe, moja naredna preporuka su vlažne maramice koje imaju identičan efekat kao pena, ali je razlika u tome što sam s njima mogla da održavam adekvatnu negu rane, kao i da ih nosim bilo gde sa sobom i olakšam sebi oporavak. Ako vam u bilo kom momentu zatreba taj olakšavajući efekat, ove maramice su odlične. Znate i same da rana od epiziotomije veoma često može da ima osećaj zatezanja, uz ove maramice to nikada nećete osetiti, a cena je i više nego pristupačna.

Ja sam uzela i spavaćicu za dojenje i porođaj, razlika od ovih klasičnih koje možete kupiti bilo gde je ta, što ova spavaćica ima jednostavno otkopčavanje na leđima, pa ako se odlučite za epidural ne morate da brinete.

Frida mom jednokratni veš, e ovo je posebno otkriće. Savršena zamena za dosadne i jako ružne mrežaste gaćice koje se ucrtavaju u bukvalno svaki odevni predmeti, ove imaju tako nežan dodir s kožom, svetlo sive su i potpuno bez ikakvog ucrtavanja.

I za sam kraj, pronašla sam i pazarila bočicu za ispiranje perineuma i odlično održavanje higijene. Osim toga, veoma brže ćete se očistiti uz ovu bočicu i ispiranje.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ