TRUDNOĆA     15.06.2018.

Sve nedoumice trudnica vezane za kosu – frizer Dejan Mladenović

Žene trudnoćom zaista zakorače u drugo stanje-uma! Postanu osetljivije i počnu da brinu o stvarima za koje nisu ranije ni razmišljale. Naravno, čast izuzecima i opuštenijim budućim mamama, svakako su sebe sačuvale bespotrebnog prevelikog razmišljanja. Ali, nekada zaista nije na odmet da porazmislite šta to vašoj bebi može da remeti normalan razvoj i s obzirom da su žene sklone farbanju kose čak i u trudnoći, posavetovali smo se sa profesionalnim frizerom Dejanom Mladenovićem (@hairdeki).

Trudnice kada mi uđu u salon, prvo im čestitam!’ – našalio se Dejan a zatim nastavio: Znam da vas sada muče razne nedoumice u vezi vaše kose i to je potpuno prirodno. Najčešća pitanja koja dobijam od žena u drugom stanju su Da li smem da se farbam, ili da menjam boju, a da li smem da uradim keratin itd.

Dejan Mladenović, profesionalni frizer

Krenimo redom:

Sada kada stetrudni svakako treba nastaviti sa normalnim načinom života, što podrazumeva i normalno ophođenje prema vašoj kosi! U prvom tromesečju trudnoće dok je plod najosetljiviji treba povesti računa o raznim toksinama, pa se ne savetuju neki veći hemijski procesi na vašoj kosi, kao što su menjanje boje ili pak tretiranje kose keratinom… ne zato što bi se hemija apsorbovala kroz vašu kosu u organizam ( to je jako minimalna količina) već zato što ovakvi procesi podlažu velikom isparenju faznih hemikalija što naravno nije zdravo udisati, pogotovo ne u drugom stanju! Isto tako ne bih savetovao da se same farbate u kućnim uslovima, a ako se ipak odlučite neka to bude u provetrenoj prostoriji!   Kada je reč o regularnom redovnom farbanju izrastka ili pak osvežavanju i dužine tu nema brige. Kako bismo bili sigurniji, uvek biram boje BEZ AMONIJAKA , koje u sebi ne sadrže toksine pa samim tim ne mogu da štete plodu? Ukoliko ste ipak plašljive i strah vas je da farbate koren, a stalo vam je do lepe kose onda razmislite o pramenovima na foliji ili pak sada aktuelnim tehnikama bojenja kose poput baljaža, senčenja. gde koren ostaje netaknut, a dužina obojena! Da pojasnim ove tehnike su jako bezbedne jer boja ukoliko nije u dodiru sa temenom glave ona NE MOŽE da se apsorbuje u organizam i našteti plodu dok će vasa kosa i dalje biti jako moderna i lepa?

Seka Aleksić

Da zaključim

Važno je da se žena oseća zadovoljno, lepo i sigurno, pa ako će  vas bojenje kose, nega (što je odraz kulture) učiniti srećnim, samo napred, a u koliko će vam prouzrokovati brigu onda ipak ne! To sada zavisi od vas. Takođe, napomenuo bih i da sam se sam konsultovao sa doktorima, tako da je moj rad zasnovan i na temeljima nauke a ne samo praćenja rezultata mojih mušterija, bivših trudnica.

 

 

Izvor fotografija Lični instagram profili
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ