Praznični Bazar     30.12.2023.

“Lepota je nega”, Natural Beauty Lux, Marijana Marković Matić

Marijana Marković Matić je svoju strast prema kozmetici i nezi pretvorila u posao. Danas je preduzetnica. Osnivač je linije prirodne kozmetike PR Natural Cosmetics koja postoji od 2014. godine i broji preko 30 potpuno prirodnih proizvoda, začetnik koncepta prirodnih tretmana za lice i telo Natural Beauty Lux. Od skoro Marijana Marković Matić započela je u okviru svojih usluga i održavanje sertifikovane dermapen i plasma pen edukacije.  

Lepota, nega i zdravlje kao osnovne vrednosti 

Usluge koje vam nudi Natural Beauty Lux su mnogo više od čisto kozmetičkih usluga. Ceo koncept se razvio oko ideje prirodne lepote, prirodnog negovanja i zdravlja pre svega.  

“Zbog mog jako lošeg iskustva sa komercijalnim proizvodima i agonije koja je trajala nekoliko godina, rešila sam da sama kreiram proizvode koji će biti 100% prirodni i 100% bezbedni za sve. Svoj životni izazov sam pretvorila u svoju misiju! To je bio prvi korak, izrada moje linije prirodne kozmetike”, ističe Marijana. 

Spoj kućne nege i tretmana daje najbolji rezultat 

Kućna nega jeste neophodna za negovanje i očuvanje kože, ali nije sama dovoljna za regulisanje određenih stanja na koži ili jednostavno za usporavanje procesa starenja.  

Zato je odlučila da sama počne da radi tretmane svojom kozmetikom u koju apsolutno veruje i za koju garantuje. Iskustvo u mnogobrojnim estetskim centrima u kojima je dugo radila ju je još više ohrabrilo da počne. 

Adolescentski problemi sa kožom 

Najčešće radi sa adolescentima i mladima koji se suočavaju sa problemom akni i bubuljica. Kod rešavanja ovog problema razvila je temeljan protokol koji se sastoji od holističkog pristupa celom problemu – tretmani, kućna nega, ishrana, svakodnevne rutine.  Svaka terapija je potpuno individualna  i zavisi od procene početnog stanja kože.  

Važno je krenuti na vreme 

Kad koža počne na vreme da se neguje, posle je sve mnogo lakše. Benigni problemi se mogu pretvoriti u veće ukoliko čekate, a mogu se i pogoršati ukoliko na svoju ruku rešavate problemeOžiljci mogu postati trajni. Nekada se samo mogu ublažiti, a ne mogu otkloniti. U lepotu treba ulagati na vreme! Širok spektar tretmana 

Za problem gubitka kose kod muškaraca tu je PRP tretman, koji će omogućiti da kosa ostane zdrava i gusta ako se sa tretmanom krene na vreme. Odličan je i za lečenje ožiljaka od akni, ali isto tako fenomenalan za lifting kože, sitne bore, a ublažava dublje bore i neravnine na koži. 

Za probleme sa strijama savetujem mezoterapiju dermapen metodom. Za bore preporučujem manje invazivne anti – age tretmane. Za fleke i hiperpigmentacije takođe su tu tretmani koji su sastavljeni iz više različitih protokola za lečenje ovakvih stanja kože. Hemijski pilinzi sa više različitih biljnih prirodnih kiselina u kombinaciji sa nekim od mezoterapijskih tretmana. Za brzinski sjaj kože preporučujem mezoglow tretman. Za kontinuiranu negu tu je higijenski tretman, biološki tretman za ishranu dubljih slojeva, kao i detox i antipollution tretman koji će potpuno očistiti pore i antioksidansima vratiti život umornoj koži. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ