INTERNET     25.10.2020.

Život u doba društvenih mreža: Nije život instagram!

Instagram, kao i ostale popularne društvene mreže, predstavlja deo svakodnevice gotovo svakoga od nas. Postoje izuzeci koji ih uopšte ne koriste, ali veliki broj je čak i zavistan od ove vrste interakcije. Kada uđete na instagram i listate fotografije sve deluje toliko lepo, čak i nerealno, jer često i jeste. Mnogi instagramu pridaju mnogo pažnje, a zaboravljaju da uživaju u nekim stvarnim stvarima. Pogledajte zašto je važno da zapamtite da život nije instagram!  

Obrađene fotografije 

Korišćenje raznih filtera, fotošopa i drugih programa za obrađivanje fotografija dovodi do toga da se fotografija skroz promeni, tako da čak osoba ne liči na sebe u realnom  životu. 

Nije sve tako realno 

Kada na mrežama pogledamo neke profile izgleda kao da ljudi žive idealno. Stalno negde putuju, jedu samo fensi hranu, stalno izlaze, svi izgledaju besprekorno. Na instagramu je svako sjajno obučen, svi su zgodni, niko nema bubuljicu, svako ima perfektnu frizuru svakog dana. 

To nije realno i nemojte verovati da je njihov život i iza kamere tako savršen. Svako od nas ima loš dan, ali se ta strana realnosti ne prikazuje na mrežama.  

Privatnost ne postoji 

Postoje osobe koje apsolutno svaki segment svog života dele sa svojim pratiocima. I ljubavni život, porodicu, decu, posao, prijateljstva, sve. Ne zaboravite da uživate u trenucima bez deljenja svega na mrežama i ne zaboravite da sačuvate nešto samo za sebe.

Mnogi su toliko zavisni od mreža da sve moraju objavljivati. Bitan im je svaki lajk i komentar, a to je zapravo samo virtuelna stvar. Živite u realnosti, ne na instagramu!

Instagram kao posao 

Druga priča je kada je instagram posao. Mnogi ljudi, a ne samo influenseri, zarađuju i žive od instagrama i mreža. Tada je svaka objava isplanirana, vodi se računa o svakom detalju, jer je to ipak posao. Takvi profili ne treba da vam budu pokazatelj idealnog života. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ