INTERVJU     21.04.2017.

Imam posao koji me čini srećnim – Djordje Bukvić, fotograf + EKSKLUZIVNI EDITORIJAL

Đorđe je završio medicinsku školu, a od svoje 15-te godine se bavi fotografijom. Zahvaljujući američkoj kompaniji See Me community, imao je tu čast da bude jedini sa Balkana koji je izlagao u pariskom Luvru u sklopu The Exposure Awards izložbe. Od strane američkog magazina GLADYS odabran je u Top 5 International Photographers.  Poznat je i po nekoliko naslovnih strana i kampanja, saradnji sa našim i inostranim dizajnerima. Tokom boravka u Australiji, imao je priliku da radi čak i za Hugo Boss.

Za naš portal odgovorio je o motivaciji za uspeh, ljubavi prema fotografiji, ali i samo za vas pripremio ekskluzivni editorijal sa Reebokom.

Đorđe Bukvić

  • Da li fotografiju gledaš kao posao, hobi, umetnosti ili nešto četvrto?

Svako od nas je u modnu industriju ušao zbog umetnosti i hobija, a opstali su samo oni koji su tu umetnost uspeli pametno da komercijalizuju. Ja sada fotografiju posmatram kao posao, posao koji me čini srećnim.

Kristina nosi: REEBOK top, Igor Todorovic jakna, Perfetto Cipele
Branko nosi: Reebok Majica, Reebok patike, Libuel Ranac

  • Da li imaš uzor u nekom fotografu?

Jako volim i pratim  fotografa Michala Pudelku, ali ga ne bih nazvao svojim uzorom, jer se njegov rad znatno razlikuje od mog. Trudim se da shvatim kako Michal razmišlja, nešto neverovatno se dešava u njegovom procesu stvaranja. Da sam klijent kojem treba fotograf za snimanje kampanje, njega bih angažovao.

  • Kako se pojavila ljubav prema fotografiji?

Ni sam ne shvatam kako je nakon muičke škole, tenisa, novinarstva i glume u moj život stupila kamera. Uglavnom, na početku nije bilo ni reči o modnoj fotografiji. Sećam se da sam imao jaku želju da fotografišem divlje konje za National Geographic, čak sam i ubeđivao roditelje da me vode na Staru Planinu, jer ih tamo ima. Sve ostalo je istorija.

Naočare: Dolce and Gabbana, Jakna: Marija Sabić, Pantalone: Igor Todorović, Ogrlica i narukvica: Ines Atelier

  • Koga ti je bilo najzanimljivije da fotografišeš?

Nikada to nije zavisilo od osobe koju fotografišem, vise razmisljam o konceptu.

  • Kojim svojim radom se najviše ponosiš?

Svakim novim projektom se ponosim više od prethodnog. Ali ću svakako izdvojiti naslovne strane za Bazar, The Exposure Awards izložbu u Luvru i intervju koji sam dao za Wall Street International.

Kristina nosi: INES ATELIER haljina, INES ATELIER minđuše
Branko nosi: LIBUEL ranac

  • Šta je po tebi dobra fotografija?

Dobra fotografija je ona koja uspe da prenese sve što ste hteli da kažete ili pokažete istom. Nikada nisam razmišljao o tehnici. I dalje koristim isti foto aparat koji sam koristio i kada sam počeo da se bavim ovim poslom. Svestan sam iste, ali ne dopuštam da tehnički deo bude taj koji ce da me optereti.

Branko nosi: REEBOK majica, LIBUEL ranac
Kristina nosi: REEBOK top, Jakna i torba: Butik Anamaria

  • Tvoje preporuke za dobar selfi?

Pijani selfiji uvek upale! Šalu na stranu ( iako je ozbiljno tako ). Kada shvatimo koja strana lica se bolje fotografiše, svetlo je još jedan od presudnih faktora za dobar selfi.

Jakna: Amina Hasanbegović

  • Šta najviše voliš da fotografišeš?

Uvek tragam za dobrim lokacijama, tako da definitivno nisam pobornik studijskih snimanja. Uživam da snimam na otvorenom, još ako smo na moru, to čak ni ne zovem poslom. Čisto zadovoljstvo!

 

 

Jakna: Amina Hasanbegović, LIBUEL ranac, Perfetto Cipele, AnaMaria butik pantalone.

 

Kristina nosi: MAXMARA haljina, ALDO cipele

 

 

Fotograf: Đorđe Bukvić

Modeli: Kristina Djurković i Branko Kaserić
Stilista: Iva B Macit
Šminka i frizura: Jelena Cvetanović
Posebno hvala Central Lux Hotelu

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ