INTERVJU     19.10.2019.

INTERVJU: “Ružica i ja smo karakterno dosta slične, i privatno imam izražen osećaj za pravdu, što me je, posebno kad sam bila mlađa, neretko i koštalo.” – Nina Nešković, glumica

Prelepu crnku i uspešnu mladu glumicu, Ninu Nešković, imamo prilike da gledamo svake subote u novoj seriji “Preživeti Beograd”. Široj publici je postala poznata zahvaljujuću ulozi Lare u tinejdžerskoj seriji “Priđi blize”, a zatim su se upečatljive uloge samo nizale, tako smo je mogli gledati u projektima poput: “Komšija”, “Urgentnog centra”, “Jutro će promeniti sve”, “Sinđelića”, “Državnog službenika”. Zahvaljujući svom nesvakidašnjem talentu, Nina je ostvarila i veliki uspeh na pozorišnoj sceni, dobivši Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje u predstavi “Jami distrikt”.

A šta nam je Nina rekla o Ružici, Beogradu i svojim studentskim danima – pročitajte u nastavku!

Nina Nešković u ulozi Ružice

U novoj seriji “Preživeti Beograd” tumačite lik Ružice koja dolazi u ovaj veliki grad da studira veterinu. Po čemu se ta uloga razlikuje od svih ostalih koje ste do sada igrali? A koliko je slična Vama privatno?

– Kao glavnu razliku bih navela to sto sam do sada igrala devojke koje su odrasle u Beogradu i doživljavaju ga kao svoj grad. Utoliko mi je ovo bio veći izazov, jer sam i sama živela ovde i sistem funkcionisanja u tom smislu mi je poznat. Ružica i ja smo karakterno dosta slične, i privatno imam izražen osećaj za pravdu, što me je, posebno kad sam bila mlađa, neretko i koštalo.

Nina Nešković u seriji “Državni službenik”

Kako Vi doživljavate Beograd?

“Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu” D.R.

Želim da verujem da će mi ovaj osećaj uskoro biti vraćen.

Po čemu pamtite Vaše studentske dane? A u odnosu na njih, kako Vam izgleda način života današnje omladine?

Studentske dane pamtim kao najlepši period u životu. Žao mi je što tad nisam bila više svesna koliko smo zapravo bili zaštićeni, sigurni na akademiji. Bilo je raznih faza odrastanja, ali kad se sve sumira, doživljaj klase i zajedništva je nešto što se odatle ponese i prihvati kao ideja da je gluma kolektivna igra i da samo kao tim možemo nešto da uradimo. Sa akademije sam “ponela” i neka prijateljstva za ceo život, što doživljavam kao najveću nagradu tih dana.

Scena iz serije “Preživeti Beograd”

Šta biste poručili mladima koji dolaze iz unutrašnjosti na studije sa željom da ostvare svoje ciljeve?

Ne bih se koristila floskulama, verujem da svi ti mladi ljudi znaju zašto dolaze i koji će biti baš njihovi načini ostvarivanja. Nijedan savet ne znači koliko lično iskustvo.

Preko devedeset dana ste snimali u kontinuitetu, verovatno ste se nalazili u raznim situacijama, da li biste mogli da nam izdvojite neki zanimljiv momenat, situaciju ili anegdotu?

Bilo ih je svakodnevno, ali nažalost, baš zbog tolikog kontinuiteta, ne bih mogla da se setim ničega konkretnog. Pored nas studenata koji smo gotovo svakodnevno radili, uživali smo svakog puta sa kolegama Igorom Đorđevićem, Nebojšom Milovanovićem i Damjanom Kecojevićem koji su, uz sve savete koje su nam davali kao stariji i iskusniji, pravili najveću zabavu za celu ekipu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ