INTERVJU     16.03.2022.

“Izazov je uvek dobra stvar!” – Luka Raco, glumac

Luka Raco je jedan od trenutno najpopularnijih mladih glumaca, a postao je publici prepoznatljiv igrajući lik Riste u seriji “Sinđelici“. Iako je diplomirani ekonomista, odlučio je da se potpuno posveti glumi, jer je u tome, kako kaže, najviše pronašao sebe. Takođe, pre nekoliko godina, proglašen je za Mistera Srbije, a uloga manekenka mu je jako dobro stajala, pa tako i danas, kada kod mu dozvole obaveze, prihvati neki manekenski angažman.

Pročitajte šta nam je to Luka rekao o novoj seriji “Igra sudbine”, koja je za veoma kratko vreme osvojila srca gledalaca, kao i o daljim planovima, modi, njegovim počecima, ljubavi… 

Od ekonomije, preko uspešne manekenske karijere, do glume – menjao si profesije i ostvario uspehe u svakoj od njih, šta te je navodilo na takve poteze?

– Oduvek su mi se veće životne stvari dešavale spontano i da ne kažem neplanirano. Pratio sam svoju intuiciju, svoja interesovanja i kretao se u pravcu u kom sam u tom momentu mislio da treba. I nekako je vremenom sve došlo na svoje, imam veliku sreću što mogu da kažem da radim ono što volim.

Zašto je baš gluma bila tvoj konačan izbor, odnosno profesija kojoj si odlučio da se najviše posvetiš?

– Najviše sebe sam pronašao u glumi.

Već si ostvario zapažene uloge u serijama “Sinđelići” i “Nemanjići – rađanje kraljevine”, kao i u filmu “Saga o tri nevina muškarca”. S obzirom da si na samom početku glumačke karijere dobio jednu od glavinih uloga, koji iskusni glumci su ti najviše pomogli? Šta su te obično savetovali?

– Moram reći da su mi sve starije i iskusnije kolege izlazile maksimalno u susret. Naći se u projektu i zaigrati pored imena poput: Voje Brajovića, Borisa Komnenića, Milene Dravić, Cece Bojković, Mire Banjac, Milice Mihailović, Branke Pujić, Gorana Radakovića, Seke Sablić i mnogih drugih velikana je jedna velika glumačka, a i životna škola, divni ljudi koji su me savetovali i na privatnom, i na poslovnom nivou.

Glumci Luka Raco i Goran Radaković

Trenutno tumačiš jedan od glavnih likova u novoj seriji “Igra sudbine” – Aleksu. On je neko ko je opterećen materijalizmom i uspehom, najviše je posvećen biznisu, empatija i emocije su mu nepoznanica – kako je došlo do toga da postane takav, šta misliš? Da li ti je bilo teško da “uđeš u njegovu kožu” ?

– Uvek je izazovno igrati nekoga ko je sušta suprotnost od vas i sa zadovoljstvom sam prihvatio takvu ulogu. Mogu reći, s obzirom da se već emitovala skoro 40-ta epizoda, da lik Alekse počinje da shvata neke prave životne vrednosti. Polako se menja kroz raznorazna životna dešavanja. I baš ta transformacija lika je ono sto me oduševljava kao glumca. Izazov je uvek dobra stvar!

Da li se nekada sudbina poigrala sa tobom?

– Mislim da se sudbina uvek poigrala sa nekim, ali moram reći ništa strašno što se vremenom nije dalo ispraviti i vratiti na pravi put.

Šta možemo očekivati u nastavku serije?

– Mnogo novih zapleta i nekoliko novih likova, sve ostalo bih ostavio gledaocima da pogledaju.

Koje naredne uloge priželjkuješ?

– Voleo bih da budu što raznovrsnije od prethodnih.

Kakav je Luka, zapravo, kada se ugase kamere?

– Društven, komunikativan, velika spavalica, a sve mimo toga bi bilo hvalisanje, to ćemo ipak da ostavimo onima koji me upoznaju da procene.

Kako si trenutno jedan od najpoželjnijih muškaraca, verujemo da mnoge dame zanima jesi li zaljubljen i da li imaš devojku? Kakav si u tim momentima?

– Hvala na komplimentu! Slobodan sam trenutno, a kada je situacija drugačija, može se reći na sedmom nebu.

Proglašen si pre nekoliko godina za Mistera Srbije, a zatim si na internacionalnom takmičenju dobio titulu najstilizovanijeg muškarca – pa koja je po tvom  mišljenju idealna odevna kombinacija?

– Bela košulja, farmerke, mokasine i sat.

U narednom periodu te gledamo kao Aleksu, da li pripremaš još neke nove projekte?

– Trenutno smo skoro svakog dana u studiju, tako da i nemam vremena da započinjem nove projekte, za sad je prioritet serija Igra sudbine.

Poruka za naše čitaoce?

– Ostanite kod kuće. Čuvajmo se! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ