DIJETA     28.08.2022.

Dijeta jutarnja banana: Uništava 5 kilograma sala za nedelju dana

Protivnici smo rigoroznih dijeta sa jo-jo efektom koje iscrpljuju organizam i dugoročno posmatrano ne daju nikakve rezultate. Zato vam predstavljamo super opciju za skidanje suvišnih kilograma – koncept ishrane nastao u Japanu.

Glavnu ulogu u ovom režimu ishrane ima super voćka – banana. Ključ je u tome da za doručak konzumirate jednu ili dve banane, a ostatak dana jedete šta poželite (ali ćemo ipak istaći – UMERENO). Uz jednu do dve banane treba popiti čašu vode, pri čemu voda ne treba da bude hladna.

Banane sadrže čak tri vrste šećera – fruktozu, saharozu i glukozu. Sinergetski, ovi šećeri telu daju neophodnu energiju, čine da ostanemo u dobroj kondiciji i pozitivno utiču na raspoloženje. Triptopan iz banane se u organizmu pretvara u serotonin – hormon sreće i upravo zbog ovog svojstva banana se preporučuje u terapiji blažih oblika depresije i anksioznih stanja.

Banane su bogate kalijumom i vitaminima B6 i B12. Sadrže i vrstu skroba koji za 25% poboljšava sagrevanje masti u organizmu i to tokom celog dana. Banana je voće koje se dugo vari, stvara osećaj sitosti i blokira apsorbciju ugljenih hidrata. Dve banane obezbeđuju nam dovoljno energije za čak 90 minuta napornog fizičkog rada! Tokom ovog režima ishrane dozvoljeno je ručati, užinati i večerati sve ostale grupe namirnica, ali (kao što je istaknuto) mi uvek savetujemo umerenost kako bi rezultati bili što bolji. Konsultujte se sa lekarom pre početka ove dijete ukoliko imate zdravstvene tegobe širokog spektra.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ