Uz uspešne do uspeha     17.05.2021.

Nastasija Živanović, vlasnica onlajn prodaje “Modianica shoes

Nastasija Živanović je mlada preduzetnica koja vodi onlajn prodaju obuće Modianica. Njen poslovni profil prati preko 70 000 ljudi, a slobodno možemo reći da je svojim poslovanjem izgradila i brend. Dobitnica je nagrade BALKAN AWARDS koja već duži niz godina predstavlja najviše merilo poslovne izvrsnosti i jeste jedno od najvećih priznanja na Balkanu.

Veoma ste mladi, ali imate vrlo uspešan biznis. Pre svega otkud ideja da krenete samostalno posao?

Samostalan posao sam započela iz hobija, još kao mala sam volela modne detalje, štiklice, haljinice i imala sam kućicu za barbike i barbike koje sam stalno oblačila i presvlačila, u želji da što lepše izgledaju. Mislim da se još tada prepoznao taj talenat u meni. Kasnije kroz život vodila sam se samo svojim osećajem i oduvek sam znala da želim da budem samostalna i nezavisna.

Bavite se Internet prodajom obuće. Da li smatrate da će Internet prodaje biti sve popularnije? 

Da, kao što već sada možemo videti sve je postalo online i to će tek napredovati. Apsolutno, online je budućnost!

Koliko je teško ispratiti sve inovacije kada je digitalizovanje posla u pitanju?

Znate kako, svaki posao je težak na svoj način i ukoliko želite da uspešno radite, morate ići u korak sa vremenom i inovacijama, kao što je i digitalizacija. Svakako je mladim generacijama lakše, jer odrastaju kroz digitalni svet, ali mogu primetiti da ni starije generacije ne zaostaju.

Kako biste opisali aktuelnu sliku ženskog preduzetništva u Srbiji?

Primećujem da je u Srbiji sve više mladih preduzetnica i to me raduje. Mi žene, osim što smo veliki borci, verujem da svaka od nas u svoj posao, osim materijalnih stvari, uloži i dosta ljubavi, požrtvovanosti i vremena da bi se postigli rezultati. Ja smatram da ne postoji ništa lepše nego kada žena ženu podrži i pohvali njen uspeh.

Mladi u velikom broju nažalost, nakon studija odlaze iz Srbije. Koja bi bila Vaša preporuka, savet za njih da ostanu i postanu uspešni biznismeni u svojoj zemlji?

Ja ni u jednom momentu nisam pomislila da napustim svoju zemlju i da će mi tamo negde biti bolje, svako ko želi da radi i ima ambicije da stvara, on će sebe pronaći i napraviti posao i život iz toga. Moj savet bi bio da pronađu sebe, jer kada pronađeš sebe, više ti nije cilj da odeš, nego da stvaraš, tu gde jesi i baš sada.

U kojoj meri smatrate da je bitna edukacija, kada je posao u pitanju?

Edukacija je potrebna konstantno, u svakoj grani posla se javljaju noviteti i treba ih učiti i slediti.

Nedavno ste dobili i nagradu na Balkan Awards dodeli. Koliko Vašem poslovanju znače ovakva priznanja?

Prirodno je da mi znači svaka pohvala i nagrada, bila sam iznenađena i jako je lepo kada neko primeti i prepozna Vaš rad. Dobila sam mnogo pozitivnih komentara od prijatelja, od porodice i mojih klijenata, i to mi je samo potvrda da sam na pravom putu.

Da li imate nekoga čijem se uspehu divite i čije poslovanje posebno cenite?

Ne bih sada izdvajala nikoga posebno, okružena sam uspešnim ljudima iz različitih sfera i uvek se radujem njihovim uspesima kao da su moji, međusobno se podržavamo, savetujemo i učimo jedni od drugih, zato smo tu gde jesmo. Divim se svima njima.

Vaš poslovni moto?

Zamisli i ostvari!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ