PREDUZETNICI     09.12.2023.

Vélé brend čuva STARI zanat, a proizvodi SVETSKU modernu klasiku – evo kako nastaje savremeni brend kožne galanterije

Act4Women je društveno odgovorna inicijativa usmerena na podršku ženskom preduzetništvu, pre svega preduzetnicama u ranoj fazi poslovanja, a kroz obezbeđenje značajnih edukativnih i određenih finansijskih resursa i monitoring poslovanja, kao i kroz donacije poslovne garderobe.

Inicijativa je nastala kao rezultat dugogodišnje saradnje globalne organizacije Dress for Success i modnog brenda Helena Scrittore koji u fokusu imaju uspešnu i zadovoljnu poslovnu damu.

Jednu od nagrada dobio je i brend Vélé ispred kog stoji preduzetnica Vesna Popac.

– Mislim da ona dolazi iz najranijih dana kada sam kao mala gledala moju mamu dok se sprema za posao. Uvek je bila doterana, stylish i uvek je nosila dobre kožne torbe. Kasnije sam se udala za čoveka čija se porodica već 40 godina bavi proizvodnjom kožne galanterije i tu sam iz prve ruke gledala kako se prave kvalitetne kožne tašne, novčanici, kaiševi, futrole i razni drugi predmeti od kože. To me je uvek fasciniralo i došla sam na ideju da napravim svoj brend kožne galanterije. Trebalo mi je nekoliko godina da sve to realizujem. Mislim da je koža jedan od materijala koji je vanvremenski i uvek relevantan – rekla je o nastajanju brenda vredna Vesna.

– Smatram da je najbolja tašna ona koja je kombinacija i jednog ii drugog. VELE je brend koji teži modernoj klasici, namenjen je sofisticiranim ženama i muškarcima, koji žele i kvalitet i funkcionalnost. Ono što se danas popularno zove „quiet luxury“ ili „old money“. Dakle, bez suvišnih detalja, da bude nenapadno, ali ipak dovoljno upečatljivo, želimo da se istaknemo kvalitetom, nosivošću i dugotrajnošću.

Trudimo se da ženama i muškarcima ponudimo komade koji su izuzetno kvalitetni, dugo nosivi i cenovno pristupačni. Za svaki model koji smo pravili prvo se zapitam da li bih ja to lično nosila i da li ta tašna može da se nosi i za jutarnju kafu i za večernji izlazak. Sada je dosta popularno nositi tašnu i patike, što je nekada bilo nezamislivo. Sada su se stvari ipak promenile, i žene žele i trend i funkcionalnost u jednoj tašni. Takođe, ono na šta sam posebno ponosna je to što su to ručno rađeni komadi, što smo održali jedan stari zanat i što smo lokalno proizvodno orijentisani – dodaje Vesna.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo izabrani da učestvujemo u ovom projektu. Nisam ni slutila koliku ćemo podršku i pomoć dobiti, pa na kraju krajeva i medijsku zastupljenost. Za mene je često takav vid podrške, dakle edukativni, mentorski, savetodavni, važniji od onog finansijskog. Značajno je da neko od uglednih pojedinaca i institucija u malom biznisu vidi perspektivu, potencijal za razvoj, uloženi trud i rad, a onda i da reši da to nagradi, podrži i unapredi. Svim partnerima u ovom projektu želim da se zahvalim na svesrdnoj podršci. Ali ono što mi je najvažnije je od svega je što smo se nas 10 izabranih preduzetnica toliko udružile, sprijateljile, i što smo jedna drugoj najveća podrška u ovom projektu. Mislim da je to najveće blago – zaključuje ona.

Instagram will load in the frontend.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ