SCENA     23.11.2023.

“Živa reč i analiza – to sam ja” novinarka Dejana Kljajić izdvojila OVU ministarku kao najboljeg sagovornika

Dejana Kljajić, mlada novinarka dnevnog lista Informer, ali i autor i voditelj na Informer TV-u, otkrila nam je da je na putu ostvarenja svojih snova. Na pitanja o svojoj novoj emisiji i gostima je takođe puno rekla, ali i koje su teme njena nepresušna inspiracija.

1. Da li je TV ili pisana reč ono što si ti, šta te ispunjava?

– Prvenstveno, ja sam dete printa. Kroz print i političke teme sam se gradila kao novinar i u tom delu moje karijere pisana reč je bila nešto što me ispunjavalo. Međutim, danas se to promenilo. Kako je teklo vreme, rasli su i moji ‘karijerni apetiti’ pa me danas ispunjava živa reč – situacija kojom ja u momentu mogu da vladam. Iskreno, ne znam da li više volim da budem voditelj ili analitičar. Ali sve u svemu, živa reč i analiza – to sam ja. 

2. Na Informeru si vodila nekoliko formata emisija, koja ti je najdraža?

Svaka emisija mi je na svoj način posebno draga, jer sam svaku sama osmislila. ‘Žene bez tajni’ u kojoj sam uticajne žene predstavljala na drugi način, ‘Bez tajni’ proširena verzija prvog formata, jer sam ubacila i uticajne muškarce, pa ‘Replika’ gde smo imali sučeljavanja različitih mišljenja. Trenutno vodim ‘Prve info’ na TV Informer subotom od 7 časova i skroz je drugačiji format, nema politike, ima mnogo uključenja, dinamike, muzike, humanosti…

3. Kada bi morala da izdvojiš jednog od svojih sagovornika – ko bi to bio i zašto?

– Imala sam tu sreću da sam oduvek radila priče, intervjue, emisije sa osobama koje sam sama birala. Svaka od njih ima nešto što ju je istaklo. Svakako, izdvojila bih Danicu Grujičić, ministarku zdravlja. Ona je uvek direktna, odsečna, bez dlake na jeziku, ali i emotivna. To volim kod sagovornika. 

4.  Koje dve teme bi Dejana Kljajić izdvojila kao “nepresušan izvor” komentarisanja?

– Prva tema je svakako politička scena u Srbiji. Više puta sam naglašavala da je politika moja ljubav, tako da tu uvek imam šta da komentarišem. Sa druge strane, tu su i životne priče u kojima razbijamo predrasude, pomažemo jedni drugima i tako ostavljamo dokaze da svet može biti lepše mesto nego što jeste. 

5. Kako izgleda proces stvaranje jedne emisije koju vodiš?

– Trenutno, kao što sam već rekla, vodim ‘Prve info’. Ovaj format emisije je dinamičan. Pravim košuljicu sa kolegom, najave, pripremamo priloge koji bi bili interesantni ljudima, uključujemo video pozivom osobe koje su afirmisane ili tek trebaju da se afirmišu, pametne, elokventne, zabavne, kreativne. Okrenem mnogo brojeva telefona, ali se svi rado odazovu. Naši reporteri takođe obilaze Beograd i javljaju nam zanimljiva dešavanja, kao i naši dopisnici iz drugih krajeva Srbije. I deo koji meni posebno znači jeste ‘Budi human’, jer uključujemo roditelje bolesne dece kojima treba pomoć. Naše malo, njima znači mnogo.

Gledajte nas.

Foto: Privatna arhiva

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ