TRUDNOĆA     29.04.2018.

3 stvari koje mi veoma olakšavaju trudnoću!

Buduće mame jasno nam je koje sve simptome nosi trudnoća, a pogotovo u poslednjim nedeljama kada nam je apsolutno sve teško i nepodnošljivo.

U svojim prethodnim objavama sam pisala nešto o kozmetici koja pomaže ili je bar do sada to radila u trudnoći. Kreme za strije, vene i slično.

Ovaj put bih podelila sam vama informacije o još nekim stvarima koje meni zaista puno znače i veoma mi pomažu.

 

  1. Farlin pojas za trudnice

Ovaj pojas sam počela nedavno da koristim. Razlog za to je malo niža trudnoća i teška beba koja vrši pritisak pre svega na moju bešiku.

O slaboj bešici sam sigurna da ne moram da pričam apsolutno ništa mamama koje su u poslednjem trimestru. Ukratko, čaša vode i nakon sekunde moram u toalet! Međutim, ono što je mene možda i više nerviralo je neprijatan osećaj u donjem delu stomaka pri kretanju. Ne bih to opisala sigurno kao bol, ali nelagodan osećaj koji zaista smeta.

Ovaj pojas je preporučen i za sve mame koje imaju kraći grlić materice, pa da beba ne bi pravila dodatan pritisak na njega i da ne dođe do prevremenog porođaja. Naravno ovo je samo jedna od opcija koje mogu da pomognu pored terapija koje doktori prepišu, mirovanja itd.

Veoma je udoban i naravno isključivo je za trudnice. Može se nabaviti u apotekama i meni puno znači. Izbrisao je sve ove simptome.

  1. Jastuk gnezdo

Veliko BRAVO za onoga koje ovo smislio! Problemi sa spavanjem mislim da se provlače kroz čitavu trudnoću, ali su posebno prisutni što je stomak veći, a bebini udarci više osetni. Onda morate da se prilagođavate i onome što bebi, ali i vama prija.

Doktori preporučuju spavanje na levom boku zbog dotoka kiseonika ka bebi, ali mislim da nam je svima jasno da su šanse da se ne pomerimo tokom noći nikakve haha.

Ovaj jastuk mi zaista puno olakšava, pre svega zbog položaja da se stavi između nogu i tako pravi balans i dela koji ide uz kičmu. Kada odem kod roditelja da prenoćim ili brata, i te kako osetim razliku sna bez ovog jastuka. Zato drage buduće mame, nećete pogrešiti ako ga kupite. Sigurno će vam olakšati.

Ja sam ga dobila na poklon od mužića i nisam sigurna gde je kupio, ali sam videla da može da se naruči na facebook-u i nekim stranicama preko interneta.

  1. Pregnacare vitamini za trudnice i bebu

Ove vitamine mi je prepisala doktorka, negde na početku drugog trimestra, ja mislim. Nisam sigurna koliko su za sve dobri, ali meni su očito doveli u red imunitet koji pre trudnoće i nije bio baš na zavidnom nivou. Ovo mi je prva godina da čak i nemam alergiju na polen koja me prati od detinjstva. Ovde imate sve dnevne potrebe vitamina. Naravno slažem se sa svima koji misle da ih treba unositi putem hrane, ali nam je jasno da ih sigurno ne možemo sve dobiti u dnevnim obrocima.

Pijem Pregnacare koji ima dodatak i Omegu 3, a njegov značaj u trudnoći je posebno važan ne samo za bebu, nego i mamu. Zamerka je na cenu, koja je oko 1800 dinara u apotekama.

Ako vi imate nešto još da preporučite, ne samo meni već i drugim mamama koje ovo čitaju, pišite nam u komentaru.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ