INTERVJU     28.04.2024.

EDITORIJAL I INTERVJU: “Majčinstvo je bilo moja najveća želja, ali me streljaštvo čini kompletnom.” – Ivana Maksimović – Anđušić

Ivana Maksimović – Anđušić, naša veoma uspešna strelkinja, ušla je u istoriju kada je sa samo 22 godine uspela da osvoji olimpijsku medalju, koja je ujedno bila i stota po redu za našu zemlju, a pored toga, njen vrat su krasila i brojne druge nagrade! U međuvremenu je oružje malo stavila po strani, ostvarila se u ulozi mame i pokrenula je svoj brend torbi. Sada, sa novim željama i žarom, još zadovoljnija i ispunjenija, ponovo se nalazi u streljani i sigurnim koracima ide ka novim pobedama!

Nežna dama koja pleni lepotom i harizmom, ali sa oružjem u ruci, kako je došlo uopšte do toga da uđes u svet streljaštva?

 – Moji roditelji su se upoznali preko streljaštva i tu svoju ljubav su preneli na mene.  Svemu su me naučili što znam, bili deo svake moje pobede, najzaslužniji su što sam deo istorije streljaštva.

Put do medalje popločan je?

– Put do medalje popločan je velikim radom, verom, upornošću i posvećenošću, kao i velikim odricanjima.

Na koju si nagradu najponosnija?

– Svakako sam najponosnija na olimpijsku medalju. Biti deo istorije i deo takvog uspeha, sa samo 22 godine, ne mogu da vas ne učine ponosnom i presrećnom. Od malena sam maštala da budem kao tata, da olimpijska medalja krasi i moj vrat, a to je čini da ona bude moja, za sada, najvrednija. Majska nagrada, najveće sportsko priznanje u Srbiji, je svakako jedna od dražih.

Zašto si odlučila u jednom momentu da se povučeš iz sveta sporta?

– Pripreme za dva olimpijska ciklusa bile su iscrpljujuće. Bez pauza i odmora, pad motivacije i zasićenost su normalno došli. U privatnom životu sam se ostvarila kao supruga i želja da se posvetim porodici je bila nikad veća. Sve je došlo u pravo vreme, i sada, uz veću podršku, nastavljam dalje svoju sportsku karijeru.

Nedavno si se vratila na teren i već ostvarila sjajne rezultate, koji je bio prelomni trenutak da opet uzmeš oružje  u ruke i zapucaš? Kakav je bio osećaj?

– Iako sam mislila da ću se duže zadržati van streljane, majčinstvo me je motivisalo i probudilo nikad veću želju za takmičenjima, pobedama i uspehom. Kada sam prestala da dojim, počela sam malo više da se posvećujem vežbanjima i treninzima u streljani. Osećaj je bio neverovatan, bila sam još zadovoljnija i ispunjenija. Majčinstvo je bilo moja najveća želja, ali me streljaštvo čini kompletnom.

Koliko ti se život promenio od kako si postala mama?

– Od kako sam postala majka, život mi se u potpunosti promenio. Kao da sam preko noći odrasla, sazrela. Shvatila sam koji su mi prioriteti. Ljubav, pažnju i vreme počela sam da poklanjam samo ljudima do kojih mi je stalo. Dobila sam neverovatnu snagu i vetar u leđa da svaki dan radim na sebi, budem sve bolja i realizujem svaku svoju ideju i želju. 

Kako provodiš vreme sa sinčićem, šta najviše volite da radite zajedno?

– Svaki dan sa njim mi je dragocen. Kada pogledam kako brzo raste, ne mogu a da ne budem zahvalna na prošloj godini koju smo u potpunosti iskoristili. Uživam u njegovim zagrljajima, poljupcima, radoznalim okicama i prvim rečima. Volim naše rituale kupanja, šetnje i putovanja. 

Na koji način uspevaš da balansiraš između privatnog i poslovnog, s obzirom da ti je suprug trenutno u Francuskoj, a ti si se vratila takmičenjima?

– U ovako kompleksnom rasporedu, organizacija je ključna. Bitno je poverenje i podrška koja je kod nas od početka prisutna. Sve planiramo do detalja, bake i deke su uvek tu da pomognu i naprave tih par sati slobodnog vremena kada mi završavamo naše obaveze. Francuska je zemlja u kojoj smo se skoro doselili i trebalo je vremena za malo prilagođavanja. Srećom, pružila nam je odlične uslove za nastavak naših karijera i jako me raduje što ćemo više biti zajedno. Ponosna sam kakav smo tim, i kako se nosimo sa svim idejama i željama koje imamo i želimo da ostvarimo.

Ušla si i u svet mode, tvoje torbe su vrlo upečatljive i praktične, kako si došla na ideju da kreneš da ih stvaraš?

– Jako sam srećna što se o njima priča, što su već sada prepoznatljive. Majčinstvo me je ispirisalo za Ivy Brend koji je nastao iz čiste potrebe za jedinstvenom i upečatljivom torbom za mame. Raduje me i to što su se za nju odlučile i uspešne žene, pored svih zadovoljnih mama. Očekuje nas nova kolekcija i novi modeli, kojima se neizmerno radujem.

I za kraj, šta bi poručila našim čitaocima?

– Htela bih svima da poželim srećne praznike i Novu godinu! Da neustrašivo streme ka svojim ciljevima, uživaju u zdravlju i ljubavi, kao i predivnim tekstovima JollyWoman magazina.

Šminka:

Marija Jolić: https://www.instagram.com/marija.jolic.mua/

Garderoba:

Danka Karović: https://www.instagram.com/danka.karovic/

Foto:

JollyWoman magazin

Lokacija

Aksa kids store

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ