KOSA     09.10.2020.

Keratinski tretman – Spas za oštećenu kosu

Keratinski tretman je, sa razlogom, tretman koji žene obožavaju. Jedan je od najpopularnijih tretmana za oporavak oštećene kose i ispravljanja iste. Bilo kratka ili duga, ravna ili kovrdžava, negovana i zdrava kosa je ženin zaštitni znak i uvek treba voditi računa o njoj. Pored odgovarajućeg šampona, balzama i maske, važni su i, barem povremeni, tretmani za dubinski oporavak kose. Pogledajte da li je upravo keratinski tretman pravi za vas

Čemu služi keratinski tretman? 

Prirodni keratin je komponenta kose i ujedno osnova zdrave kose. Nažalost, keratin se s vremenom troši i nestaje, pa je kosi potreban iz drugih izvora. 

Keratin je zapravo protein koji kosu štiti od raznih spoljnih uticaja. Keratin omogućava da suva i oštećena kosa ponovo dobije svoj sjaj i da uvek imate sjajnu frizuru.  

Ono što je uvek propratno pitanje je da li keratin šteti kosi. To je pitanje kvaliteta samog keratin i iz kojih izvora je dobijen. Kvalitetan keratinski tretman će oporaviti kosu, učiniti je znatno jačom, zdravijom i svilenkastijom. 

Više vrsta tretmana 

Postoji vrše različitih tretmana keratinom u zavisnosti od stanja i potreba kose. Razlikuje se keratinski tretman za ispravljanje, regeneraciju, revitalizaciju, hranjenje kose.  

Tretman za regeneraciju kose 

Kod ovog tretmana koristi se čist keratin koji će popuniti dlaku i oporaviti oštećene krajeve. Učiniće kosu znatno čvršćom i jačom. On prodire duboko u vlas, čineći kosu mnogo zdravijom i negovanom. 

Tretman za ispravljanje kose 

Za ispravljanje  kose koristi se kombinacija keratina i formaldehida, koja čini da kosa trajnije ostane potpuno ravna. Mnoge žene koje imaju prirodno kovrdžavu kosu upravo pomoću keratina dobijaju divnu ravnu kosu.  

Kvalitetan tretman 

Ono o čemu morate voditi računa je gde radite tretman keratinom i koji keratin koristite. Nije svaki isti i nije svaki jednako dobar. Bolje je da sačekate, uštedite i onda platite kvalitetan tretman, jer vaša kosa zaslužuje da joj pružite samo najbolje! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ