PREDUZETNICI     26.07.2020.

„Ne prihvataj manje od onoga što znaš da ti pripada i što zaslužuješ.“, Lidija Gajić, urednica Shine magazina

Glavna i odgovorna urednica Shine magazina, Lidija Gajić, dugo je u medijima, a od početka medijske karijere znala je da želi više i da ostavi svoj lični pečat.

Kako joj je to pošlo za rukom, po čemu se njen portal izdvaja od drugih i koju poznatu ličnost bi volela da intervjuiše odgovorila je za naš portal.

Odakle ideja za baš ovakav portal i naziv Shine?

Sama ideja je došla veoma brzo nakon radionice Jovane Miljanović “Od hobija do posla”. Radila sam na lokalnoj televiziji kao novinar i voditelj, vodila sam dve emisije, ali sam znala da sam stvorena za nešto veće. Znala sam da me čeka nešto na šta ću posebno biti ponosna. Iako obožavam kameru i reflektore, odlučila sam da odem sa televizije i da se oprobam u onome što najbolje znam da radim, a to je novinarstvo.

Pre Shine magazine imala sam svoj blog, ali mi je tada to delovalo kao nešto malo. Trebalo mi je nešto mnogo veće i tako sam došla na ideju magazina koji bi obuhvatao razne teme.

Što se imena tiče te zasluge moram da dodelim Ivani Živanić, devojci sa kojom sam u početku zajedno vodila ovaj magazin. Bile smo partneri u poslu. Kasnije je morala da se povuče i sada sam ja ona “glavna i odgovorna”.

Šta to izdvaja portal Shine od drugih lifestyle portala?

Ne bih rekla da se Shine izdvaja od ostalih po nečemu posebno. Kao i ostali portali i ovde se obrađuju lifestyle teme, lepota, nega… Ali akcenat stavljamo na roditeljstvo, na žene sa karijerom, na ulogu žena u svetu biznisa. Propagiramo (pored onih egzotičnih putovanja) lepote Srbije i usmeravamo ljude gde mogu da putuju po Srbiji, šta da posete u određenim gradovima… Smatramo da naša zemlja može mnogo toga lepog da pruži i da da. Tu je rubrika koja može pomoći trudnicama, kao i onim ženama koje planiraju trudnoću. Zatim rubrika “Dame sa oblinama”.

Da li imate u planu neke novitete na portalu?

Imamo mnogo toga novog u planu. Za početak biće novih rubrika koje su veoma zanimljive i koje će svakom čitaocu biti od koristi. Na njima se još radi, pa da ne otkrivam previše pre vremena. Svi radimo kao jedan i mnogo ideja se izrodilo jer je tim složan i veoma kreativan. U pregovorima su i radionice, kao i e-book koji će mnoge iznenaditi.

Od noviteta mogu da izdvojim nove saradnje koje će se polovinom avgusta realizovati i dosta doprineti kvalitetu i ozbiljnosti magazina.

Koji je vaš najzanimljiviji sagovornik?

Hm… Ovo je baš teško pitanje. Urađeno je dosta intervjua, ali ako bih izdvojila jedan bio bi to intervju sa Alinom Caridad Hernandez Casas, kubankom koja je u Srbiju došla zbog velike ljubavi. Napravila je svoj brend Alina fashion. To su predivne haljine koje odišu elegancijom. Nju bih izdvojila zbog ljubavne price, dolaska u Srbiju sa Kube i svemu što je sama postigla.

Kako bi opisali medijsku sliku Srbije?

Mislim da danas, na žalost, ima veoma malo kvalitetnog medijskog sadržaja. Ono što je najzastupljenije u pisanim medijima je žuta štampa i nešto što ne bi smelo da se promoviše. Na televiziji je ista stvar. Smatram da se previše prostora daje sadržaju koji ni na jedan način nije edukativan, kao i osobama koje su tu samo kako bi se popunile stranice.

Ali na sreću, i ono malo kvalitetnog sadržaja koje nam mediji plasiraju dovoljno je da se ponadam da će doći vreme pravog novinarstva i pravih priča.

Šta, tačnije koje magazine i portale volite privatno da čitate?

Izdvojila bih: Wananabe magazine, Refresh Your Life Magazin, Cover magazine, Lepota i Zdravlje, JollyWoman magazine.

Da li imate nekog sagovornika koga biste voleli da intervjuišete za Shine?

Volela bih da intervjuišem Vesnu Dedić. Smatram da je veoma elokventna i pametna žena od koje može mnogo da se nauči, a pored svega velika je dama.

Vaš životni moto?

Ne prihvataj manje od onoga što znaš da ti pripada i što zaslužuješ.

Foto: Fotosinteza studio

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ