INTERVJU     28.05.2016.

Ana Janković, Ana2Cats – intervju

Divna i vedra blogerka Ana Janković, poznatija kao Ana2Cats, za naš magazin odgovorila je na sva pitanja vezana za blog, kozmetiku, nove trendove, kao i na lična pitanja, ne bi li ste je što bolje upoznali.

IVA_9199_3-1

  • Ko je Ana Janković kada nije 2Cats?

Ana je supruga, mama i pomalo opsesivni obožavalac gotovo svih životinja. Da se vratimo u prvo lice. 🙂 Najvise uživam na moru, mogu da popijem nekoliko litara kafe dnevno, večito sam na „režimu ishrane“ i volim da spavam. Bojim se uskih prostora i masovnih skupova iz kojih ne mogu da izađem ako želim. Uvek radim barem tri stvari odjednom i sve planiram do najsitnijih detalja.

  •   Da li se iza tvog osmeha, vedrog glasa i pregršt dobrih saveta krije trema dok snimaš video recenzije?

Ne. Možda čudno zvuči, ali ja zaista imam osećaj da pričam sa drugaricom dok govorim u kameru. Često me pitaju u šta gledam. Jednostavno se zagledam u objektiv i odlutam. Ne posmatram ga, već govorim ono što bih rekla drugarici na kafi da mi je postavila pitanje, a to pitanje je varijacija na temu naslova mog videa.

  • Navedi nam pet proizvoda koje možemo da priuštimo, a koji će u velikoj meri olakšati i ulepšati naše beauty rituale.

Max Factor PanStik je moj pratilac godinama i spasava me od podočnjaka, flekica i bubuljica. Obožavam to što je jednostavan za upotrebu i što se zaista malo troši, pa mi svaki traje mesecima iako ih koristim svaki dan.

Afrodita kozmetika šećerni piling za telo je moj novi favorit. Preporučujem ga svima koji ne vole da mažu telo posle tuširanja, jer je koža posle ovog pilinga savršeno mekana, zbog ulja koje piling sadrži.

Olival micelarna voda me je vrlo prijatno iznenadila. Ponaša se jednako kao Eucerin ili Bioderma, a značajno je jeftinija. Može se pronaći u Rodi.

Avon Planet Spa puteri za telo su sjajna zamena za The Body Shop putere, sa razlikom sto Avon nema voćne mirise (ili ih se ja sada ne sećam?). Volim Planet Spa generalno.

Golden Rose mat karmine (one klasične, ne tečne) sam probala jer je pola blogosfere poludelo za njima. Sa razlogom. Posebno mi se dopada broj 10. U tom cenovnom rangu mislim da se bolje ne može pronaći.

4f55759c0a7835945c53b379ef044396

  •  Imaš li uzora u beauty blogosferi?

Naravno. Posebno na temu načina snimanja, editovanja. Uvek se oduševim dobro editovanim videom, verovatno zato što mi to nije jača strana. Obožavam kako to radi RachhLoves. Nedavno sam otkrila Stephanie Nicole i oduševila me je britkost jezika, znanje i temeljan pristup svakom videu. Nisam naišla na osobu koja iznese toliko informacija o svakoj temi o kojoj govori, uz linkove u opisu koji potkrepljuju njene tvrdnje. Ona još uvek nije planetarno poznata, ali verujem da ce postati.

  •  Sigurna sam da sa blogokoleginicama ima puno smeha, zabave, ali i lapsusa. Možeš li da podeliš sa nama jednu takvu situaciju?

Sada mi pada na pamet situacija od pre nekoliko dana kada je Staša, koja ne vozi, sela u auto, a život u ruke smo joj dale Dunja i ja. Srećom, Fiat 500 je veoma lak za vožnju, pa smo preživele. Jasno mi je da ovo nije smešno kada se napiše, ali pogledajte moj vlog sa Fiat druženja i verujem da ćete se i vi smejati.

  •  Tvoj posao uključuje saradnju sa najprestižnijim proizvođačima kozmetike, ekskluzivne događaje, promocije, priliku da prva probaš preparativu i dekorarivu za kojom čeznemo. To je lice posla beauty blogerke koje nam je poznato. Šta ne znamo?

Sjajno pitanje. Sve navedeno je divan deo posla. Ono što se ne vidi jeste pritisak koji se na nas vrši, a kom treba odoleti, ne vide se sati isprobavanja proizvoda kako bismo im našli vrline i mane. Ono što je vrlo jasno, ali se zaboravlja jeste to da je većina nas koje danas imamo tu privilegiju da saradjujemo sa najprestižnijim brendovima godinama sama kupovala proizvode da bi o njima pričala, ulagala svoje vreme, trud, znanje i novac, bez bilo kakve satisfakcije osim podrške ljudi koji su nas zavoleli. Hvala im na tome. Srećom, svest brendova o uticaju blogera je porasla, pa smo uspele da se izborimo za to da živimo od onoga sto volimo da radimo.

????????????????????????????????????

  • Za uspeh u blogosferi tri najvažnije stvari su:

Strast prema temi ili temamama koje obrađuješ.

Stalno ulaganje u napredak kanala, bloga, Instagram naloga ili bilo koje druge društvene mreže koju koristiš.

Fer play prema pratiocima i brendovima, a možda najviše prema drugim blogerima

  •  Injekcija pozitivne energije koja te uvek motiviše:

Moja motivacija je moje dete i to sto sam uspela da organizujem život tako da provodim vreme sa njim koliko god želim. Presrećna sam što ne moram da radim od 9 do 17h, već svoje vreme mogu da prilagodim željama i potrebama svoje porodice. Kada se toga setim, ne postoji ništa na svetu što bi me pokolebalo i navelo da prestanem da snimam. Ja imam najbolji posao na svetu i ne odričem ga se! 🙂

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ