INTERVJU     26.04.2024.

INTERVJU: “Od ranog detinjstva sam bio odlučan u tome da postanem glumac!” – Vladimir Kovačević

Vladimir Kovačević, uspešan mladi glumac, postao je popularan zahvaljujući ulozi Arse u hit seriji “Istine i laži”, ona mu je ujedno bila i prva uloga u karijeri.

Vlada Kovačević u ulozi Arse

Njegove izvanredne imitacije nas teraju na smeh do suza, a smatra da su mu upravo one mnogo pomogle prilikom upisa na “Fakultet dramskih umetnosti”, koji je uspeo da upiše iz prvog puta, bez ičije pomoći.

Vlada Kovačević kao Aca Lukas i Nenad Knežević Knez

Sa Vladom smo pričali o: istini i lažima, novim ulogama i projektima, uzorima, sportu, slobodnom vremenu, ljubavi, a šta nam je on to rekao – pročitajte u nastavku!

1. Koji je bio presudan momenat kada si shvatio da je gluma nešto čime bi se bavio čitav život?

–  Ne  sećam se tačnog momenta, ali sam od ranog detinjstva bio odlučan u tome da postanem glumac!

2. Uloga Arse u hit seriji ‘Istine i lazi’ te je učinila poznatim, po čemu si sličan, a po čemu različit u odnosu na lik koji igraš? 

–  Slični smo po tome što smo obojica momci kojima su lojalnost i čestitost na prvom mestu, imamo izraženu privrženost porodici i prijateljima, dok se razlikujemo u tome što sam ja temperametniji i u nekim momentima malo plahovitiji od njega.

Foto: Vladimir Šporčić

3. Kako ti reagujes na prevare i laži, da li si se nekada našao u situaciji da budes izigran? 

  Bude mi žao, ali odmah nakon toga budem zahvalan za još jedno iskustvo.

4. Da li imas glumačke uzore i karijeru kog glumca priželjkuješ? 

Nemam uzore, ali svakako imam omiljene glumce i ljude iz posla kojima se divim. Želim da moja karijera ide prirodnim – svojim tokom.

5. Na tvoje imitacije niko ne ostaje ravnodušan! Ko ti je od poznatih ličnosti najinspirativniji za imitiranje? 

  Možda će zvučati glupo, ali svi ljudi koje sam imitirao su mi jednako inspirativni, upravo iz razloga što kod svakog ima neka specifičnost koja me zabavlja.

6. Dugo godina si se bavio vaterpolom, da li i sada uspevas da odvojis vreme za sport? Na koji način održavaš dobar izgled? 

  Kad mi obaveze to dozvole volim da odradim dobar trening, ali u poslednje vreme nikako da uhvatim kontinuitet, jer dosta radim. Uglavnom u mesecima kada ne snimam odem kod drugara koji je fitnes trener i tako se brzinski, bar na jedan deo godine, održim na nekom okej nivou.

7. Kako volis da provodiš slobodno vreme? Uz neku dobru knjigu ili film kod kuće, ili mozda sa društvom u nekom izlasku? 

  I jedno i drugo i treće. U zavisnosti od raspoloženja i slobodnog vremena. 

8. Kako si jedan od najpopularnijih mladih glumaca kod nas, mnoge devojke interesuje tvoj emotivni status, pa da li je neko ‘ukrao’ tvoje srce? Da li si uradio nešto neobično zbog ljubavi? 

  Nemam devojku. Ukoliko bih pričao o tome šta sam neobično uradio zbog ljubavi, onda to ne bi bilo neobično, a ja ne bih bio džentlmen. 🙂 

9. Šta odmah primetis na nekoj devojci, a sa druge strane, koje osobine su ti najbitnije da poseduje?

  Prvo primetim lice. Za početak, dobrota. 

10. Neki novi planovi i projekti kod tebe, šta možemo da očekujemo?

  Trenutno me možete videti u seriji ”Sinđelići”, a posle Nove godine i u ”Urgentnom Centru”. Započeo sam još jedan novi projekat, ali je još uvek rano da govorim o njemu.

11. I za kraj, poruka za naše čitaoce?

  Uživajte u jeseni!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ