INTERVJU     21.01.2017.

Ivana Radovanović: LJUBAV prema onome što radiš presudna je za postizanje uspeha

Ivana Radovanović mlada je i ambiciozna osoba koja potvrđuje “pravilo” da se kreativnošću, posvećenošću i upornošću ostvaruju snovi – naročito u kontekstu poslovnog okruženja. Ivana je pokrenula sopstveni portal namenjen ženama Mogu Ja To Sama, na kojem čitatljke imaju priliku da se upoznaju sa trikovima koji će olakšati ulepšavanje, pripremu hrane i dekoraciju enterijera. Pored tekstualnih, portal donosi i osveženje u vidu video sadržaja koji su dostupni na njihovom zvaničnom YouTube kanalu. U nastavku intervjua pročitajte šta nam je Ivana ispričala o uspehu portala i motivaciji, kao i koje je savete za negu i ulepšavanje podelila sa nama.

  • Šta te je motivisalo da pokreneš sopstveni portal?

Oduvek sam bila puna energije i u glavi sam imala bezbroj kreativnih ideja. Tokom stručnog usavršavanja vezanog za marketing dobila sam zadatak da osmislim biznis plan. Dugo sam razmišljala o konceptu koji je kreativan i koji u to vreme nije bio zastupljen u Srbiji. Tada se javila ideja da bi devojkama i ženama dobro došao ženski portal i You Tube kanal koji bi ih motivisao da se odvaže i kroz tutorijale nauče da se same šminkaju, prave frizure, dekorativne predmete, da kuvaju ukusna jela i da spremaju slasne poslastice i još mnogo toga. Mojoj tadašnjoj profesorici se mnogo dopao taj domaći zadatak i to je bio trenutak kada sam počela ozbiljno da razmišljam o tome da ideju sprovedem u delo. Srećom, zaista sam to i učinila!

  • Šta je najveći izazov sa kojim se suočavaju online ženski portali u Srbiji i regionu?

Najveći izazov je predvideti i osmisliti šta bi to žene i devojke najviše volele da pročitaju ili pogledaju. Teme moraju biti raznolike i moraju biti predstavljene na pravi način. Od kako sam počela da se bavim ovim poslom upravo najviše vremena posvećujem tome da istražim šta čitateljke i gledateljke žele i koji im je savet neophodan u kom trenutku.

  • Kako izgleda radni dan u redakciji Mogu ja to sama portala?

Radni dan je ispunjen brojnim obavezama. Moj posao je da vodim računa o klijentima, tražim nove mogućnosti i istražujem tržište dok devojke koje rade na portalu osmišljavaju i pišu tekstove. Mogu Ja To Sama tim nije velik i atmosfera je potpuno prijateljska. Najzanimljiviji su dani kada moramo da osmislimo nove teme i kada svako iznosi svoje kreativne ideje.

  • Najbolji savet za uspeh u karijeri koji si ikada dobila je?

Od osobe koja je veoma uspešna u svom poslu dobila sam više sjajnih saveta koje rado primenjujem. Neki od njih su da se predanost i veliki trud uvek isplate, da bez obzira na sve uvek moram biti fer igrač, da je ljubav prema onome što radiš presudna i da je veoma važno nakon radnog dana pronaći vreme za relaksaciju i odmor.

  • Dugi radni sati, sastanci, krakti rokovi, manjak sna – verujem da je sa ovim suočena svaka mlada žena koja pokreće i vodi sopstveni biznis. Kako se ti boriš sa ovim uzročnicima stresa?

Moram priznati da ima trenutaka kada se osećam preumorno, međutim, to je umor koji mi prija i koji me ispunjava zadovoljstvom jer sam potrošila vreme na ono što volim. Razloga za nervozu uvek ima, međutim, shvatila sam da je sve u uglu gledanja. Trudim se da budem pozitivna i optimista. Najvažnije je da nikada ne zapostavljam sebe niti svoje najbliže. Vreme za opuštanje mora da postoji kako bih narednog dana ponovo sjajno funkcionisala.

  • Često te gledamo sa druge strane kamere, a takva pojavljivanja u (online) javnosti zahtevaju pažljivu i temeljnu negu kože lica. Kako izgleda tvoja beauty rutina?

Veoma obraćam pažnju na negu. Smatram da je to obaveza svake žene, ali ona lepa obaveza. Moja koža je vrlo specifična i negujem je s kremama i serumima koji mi prijaju.

Nikada ne bih otišla na spavanje, a da nisam obavila svoju rutinu nege. Osim toga, trudim se da kroz ishranu, vežbanje i izbegavanje duvanskog dima i alkohola podesim način života koji vrlo prija mom izgledu.

  • Koji savet za negu kože imaš za naše čitateljke?

Nikada ne smeju zaboraviti da su žene i da žena treba da izgleda negovano. Nije važno šta je najprodavanije i najpopularnije – moraju pronaći proizvode koji najviše prijaju njihovoj koži. Kada je nega u pitanju, reč „mrzi me“ , moraju izbaciti iz rečnika. Koliko je moguće neka vode zdrav način života, neka izbegavaju stresne situacije i neka budu pozitivne. To će se i te kako odraziti na njihov izgled. Ima tu još mnogo saveta, međutim, predlažem im da ih svakodnevno pronalaze na sajtu i You Tube kanalu Mogu Ja To Sama :)!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ