ZAPOSLI SE     22.10.2020.

Master studije – Ulaganje koje se isplati!

Već smo govorili o mogućnostima nakon fakulteta, a jedna od njih su svakako i master studije. Bilo da ih upišete na svom ili nekom drugom fakultetu ili čak u drugoj državi, ove studije vam mogu biti i te kako korisne. Učenje se svakako nikad ne završava, a na ovaj način ćete, nakon osnovnih studija, dobiti priliku da usvojite nova znanja iz oblasti koja vas zanima i kojom biste voleli da se bavite. Pogledajte da li su master studije dobar izbor za vas ili ne! 

Razlika u odnosu na osnovne studije 

Master studije se na većini fakulteta značajno razlikuju od osnovnih. Uglavnom se baziraju na neku užu oblast i konkretnu primenu znanja. Teoretski deo je značajno manji od praktičnog, a svi znamo da praksa i jeste najznačajnija.  

Broj studenata na masteru je manji nego na osnovnim, pa se radi u manjim grupama. To pruža priliku profesorima da se posvete svakom studentu, što daje mnogo bolje rezultate. 

Postoje određene profesije koje zahtevaju master i morate ga završiti. Takođe se kasnije i plate razlikuju ukoliko imate samo završene osnovne ili i master studije. 

Specijalizovana znanja i veštine 

Master studije vam pružaju priliku da se u određenoj oblasti dodatno usavršite. Traju uglavnom godinu ili dve dana, u zavisnosti od fakulteta. Za to vreme stičete specijalizovana znanja i primenjive veštine  iz određenih oblasti. To znači da će vam ove studije u mnogome pomoći da se pripremite za posao. Ulaganje u nastavak obrazovanja se i te kako isplati! 

Master studije u inostranstvu  

Sjajna opcija je i da upišete master u inostranstvu. Mnogi univerziteti imaju sjajne stipendije, a neki čak snose i sve troškove boravka u njihovoj državi. To je sjajna prilika da se upoznate sa nekom novom kulturom i načinom života, kao i da usavršite strani jezik. Kada budete konkurisali za posao, diploma stranog fakulteta će vam biti odskočna daska! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ