BEBA     11.12.2018.

Upoznajte se sa Oblakom!

Naša fantastična priča i druženje počinju danas! Budite bezbrižni roditelji, a neka vaše bebe budu kao na oblacima.

Uvodimo vas u priču pravilnog razvoja deteta, rasta i razvoja kroz igru i mnogih drugih važnih priča za zdravo odrastanje sa mamom Ljiljom, višim fizioterapeutom i ćerkom Verom Aleksić, doktorkom na završnoj godini pedijatrije koje su inače osnivači udobnog Oblaka.

Uz njihovu velikodušnost da s nama podele sve ideje i neverovatne benefite ovog multifunkcionalnog predmeta, biće tu i za sva ostala pitanja koja muče nas mame.

Ali hajde pre svega da vas upoznamo s Oblakom!

Reč doktora

– omogućava ispravan fiziološki položaj kičmenog stuba

– sprečava flat head (sy plagiocefalije)

– olakšava boravak na stomaku jer pruža oslonac za gornji deo tela

– potpomaže pravilno motoričko sazrevanje jer daje puno mogućnosti za formiranje korektivnih položaja

Jastuk Oblaci je nastao po uzoru na Kanmed Babynest koji je godinama već prisutan u porodilištima i odeljenjima neonatologije širom sveta. 

“Kangaroo Mother” je u prevodu majka koja održava i čuva toplotu svoje bebe, kontaktom koža na kožu, udobnošću svojih grudi i zagrljajem. U porodilištima širom sveta se upravo babynest i koristi kako bi pružio sigurnost novorođenčetu ili prematurusu kada majka nije u blizini.

Tokom stvaranja jastuka Oblaci akcenat je stavljen na udobnost i bezbednost bebinog okruženja u modernim porosicama. Kao rezultat toga dobijen je jastuk u obliku mahune koji imitira osećaj boravka u materici.

Oblak u raznim dezenima i bojama

Spoljašnja dimenzija 100 x 68 x 17 cm

Unutrašnja dimenzija ( dušek ) 80 x 30-35 cm

Punjenje antialergijske granule

Težina 1300 do 1500gr

Sastav 100% pamuk

Uzrast 0-12 mes

Jastuk Oblaci možete koristiti bilo gde u kući ili ga poneti sa sobom gde god da idete! Savršen je za boravak u prirodi, zato što je lagan i lako se pakuje u putnu torbu ili ranac.

Mogućnosti korišćenja je mnogo, što mogu da potvrde roditelji koji već koriste Oblak. Jastuk Oblaci je dušek sa visokim i mekanim rubovima koji nudi udoban i prijatan prostor za spavanje. Beba će u njemu zasigurno dobro spavati. Mekano, ušuškano i prijatno kao u materici. Jastuk se dobro uklapa u sve vrste krevetića tako da bebe nemaju osećaj velikog i nezaštićenog prostora. Koriste se od novorođenačkog uzrasta pa do navršenih 12 meseci.

Oblak daje vašoj bebi udobno i ušuškano mesto za spavanje. Beba spava mirnije, pa čak i roditelji! Koristite jastuk kada beba spava između vas u krevetu ili kad spava u krevetiću, kolevci i kolicima. Uvek smestite jastuk u nivou odrasle osobe,l. Stavite bebu na leđa nogicama okrenutu ka bazi jastuka i zategnite trake na željenu dužinu kako bi beba bila udobno smestena. Smestite se i vi sigurni da nećete pritosnuti vasu bebu zbog visokih stranica koje su i ujedno dovoljno mekane da se na njih naslonite i zajedno utonete u san.

Bebe se osećaju u njemu baš kao na oblacima

Hajde sada da se upoznamo s njegovim stvaraocima s kojima ćemo se družiti u sastavljanju ovih korisnih tekstova.

Idejni tvorci su mama Ljilja, fizioterapeut za bebe sa decenijskim iskustvom sto u državnoj, što u privatnoj praksi. Radila je na dečijem odeljenju Klinike za rehabilitaciju dr Miroslav Zotović. Oformila je jednu sada već veliku vojsku svojih, kako ih ona zove malih ljudi koje je ona vežbala.

Ćerka Vera večiti sanjar i def zaljubljenik u lepo. Završila medicinu. Po završenim studijama skoro 6 godina radila u Dečijoj bolnici za plućne bolesti i TB u KBC Dragiša Mišović, a potom dobila posao za stalno u Republičkom Zavodu za sport i medicinu sporta i ubrzo započela specijalizaciju pedijatrije, a sad je već završna godina.

Ideja se rodila u maju 2017. godine kada su prosto želele da započnu nešto lepo i kreativno, a što bi spojilo njihove dve profesije i ljubav prema deci i iskustvo.  Istraživale su puno i shvatile da su dva glavna problema miran i kontinuiran san bebe i roditelja, kao i vrlo prisutni problemi u oblasti dojenja beba. <gnezdo> su videle da se mnogo više koristi svuda u Evropi nego kod nas i da je zastupljeno i u bolnicama kako bi bebi pružilo mir, ušuškanost, toplotu, kao u maminom stomaku. Tako su i rešile da dizajniraju ovaj proizvod. Ubrzo se sve iskristalisalo i nastali su Oblaci, (mesto gde se snovi ostvaruju.)  a godinu dana kasnije i jastuk za dojenje.

Već u narednim tekstovima pročitajte kako to jastuk Oblak pomaže u pravilnom razvoju deteta, kako možete vežbati s njim, koje to probleme u razvoju sprečava itd.

Koje teme vas još teme interesuju vezano za motoriku bebe i spavanje?

Pišite nam na mejl ili na društvene mreže Oblaka, a mi ćemo se potruditi da što pre obradimo sve teme.

Za više informacija i dodatna pitanja zapratite Oblak na

facebook https://www.facebook.com/Oblaci_-328218100945303/

instagram https://www.instagram.com/_oblaci_

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ